Kære {{ first_name,fallback= }} {{ last_name,fallback= }}  

Så er det ved at være den tid på året, som mange forskere og læger inden for behandling af svær overvægt ser frem til. Det er i disse dage, dørene bliver slået op til årets European Congress on Obesity (ECO2023), der i år bliver afholdt i Dublin, Irland.

2.000 af verdens førende forskere og læger inden for forståelse og behandling af svær overvægt er i øjeblikket på den grønne ø i Atlanterhavet for både at præsentere deres egne nye resultater samt at høre, hvad andre forskere har skabt af spændende indsigt inden for det seneste år.

Årets kongres er især spændende i betragtning af den udvikling, som har været inden for behandling af svær overvægt det seneste halve år, siden danske Novo Nordisk lancerede deres vægttabsmiddel Wegovy for verden. Netop det aktive stof i Wegovy, semaglutid, figurerer også i overskriften på flere af de præsentationer, der bliver fremlagt på kongressen.

Dagens Medicin holder som sædvanlig øje med de mest interessante medicinske kongresser, og ECO2023 er ingen undtagelse. Derfor vil vi servere nogle af de mest opsigtsvækkende danske og internationale forskningsresultater på kongressen for jer, ligesom vi vil gøre status på den anden side, når støvet har lagt sig, og høre, hvad eksperterne selv synes har været det mest interessante. Det samlet i to nyhedsbreve, som vi sender ud mandag 22. maj og tirsdag 23. maj.

Det bliver nogle spændende dage med alt fra overvægtskirurgi og medicinsk behandling af svær overvægt til forståelse af konsekvenserne af svær overvægt hos unge.

Hele materialet samles i en sektion på Dagens Medicins hjemmeside, der kan anvendes som reference for alle interesserede.

Hvis du ikke er interesseret i at modtage Dagens Medicins ECO-nyhedsbrev, så kan du afmelde det herunder.

Med venlig hilsen
Asser H. J. Pelle
Redaktionschef