Kære {{ first_name,fallback= }} {{ last_name,fallback= }}
Sommeren er over os, og efter et forår med flere store medicinske kongresser er vi kommet til den sidste kongres, inden vi gør klar til en velfortjent sommerferie.
Sidste kongres på programmet inden sensommeren er den årlige kongres for European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI), der i år finder sted i Prag. Forskere fra hele verden samles i weekenden i denne mere end tusinde år gamle hovedstad for at deltage i den årlige begivenhed for Europas primære kilder til ekspertviden inden for alle aspekter af allergi.
Som sædvanlig har flere danske forskere også fundet vej til kongressen. På vandrørene lyder det blandet andet, at der vil blive løftet sløret for de første sikkerhedsdata fra det store ILIT.nu-forsøg, hvor flere end 500 danskere med græspollenallergi forsøges vaccineret med en vaccine injiceret direkte i lymfeknuderne. Data fra pilotstudier har peget på, at denne form for behandling kan reducere antallet af nødvendige vaccineskud fra 50 til blot tre.
Danske forskere kommer også med data, der belyser, hvilken behandling der virker bedst mod børneeksem, og om medicin mod eksem virker lige godt uafhængigt af astmastatus. Der vil også komme data fra flere dyreforsøg, som belyser forskellige aspekter af udvikling af fødevareallergi. Det gælder både forståelsen af mekanismerne bag de fødevareallergier, som mennesker slås med lige nu og her, men også de fødevareallergier som fremtiden byder på.
Fra international hånd holder arrangørerne af EAACI traditionen tro kortene tæt til kroppen, og det har for Dagens Medicins rapporterende journalist endnu ikke været muligt at opspore, hvad vi kan forvente af interessante præsentationer fra den side. Der er dog forlydende om, at vi kan forvente at høre om nye EAACI-guidelines, betydningen af miljø og forurening for udvikling af astma og allergi samt data, der peger på kønsforskelle i alvorsgraden af atopisk eksem. Der skulle også komme data fra flere lægemiddelforsøg, blandt andet med remibrutinib til behandling af patienter med kronisk nældefeber.
Hvad end, der kommer ud fra kongressen, kan du være sikker på, at vi er klar til at dække det hele, både det danske og det internationale.
Mandag 4. juli og tirsdag 5. juli udkommer vi først på eftermiddagen med nyhedsbreve fra kongressen, inden vi onsdag 6. juli runder af med de vigtigste danske og internationale højdepunkter.
Hele materialet samles i en sektion på Dagens Medicins hjemmeside, der kan anvendes som reference for alle interesserede.
Hvis du ikke er interesseret i at modtage Dagens Medicins EAACI-nyhedsbrev, så kan du afmelde det herunder.
Med venlig hilsen
Rikke Esbjerg
Ansv. chefredaktør
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Medicin
E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Rikke Esbjerg