Frygt for bioterror drev udviklingen af Bavarian Nordics koppevaccine

Stifter og tidligere bestyrelsesformand i Bavarian Nordic, Asger Aamund, fortæller historien om, hvordan virksomhedens koppevaccine blev til i de sene 90’ere og tidlige 00’er. Her endte en udbredt frygt for biologisk terror med at være årsag til finansiere den forskning, der ligger til grund for markedsføringen af virksomhedens koppevaccine.

Annonce

Tarmhormon viser lovende takter i første kliniske forsøg

De første resultater fra humane forsøg med tarmhormonet LEAP2 ser lovende ud. Danske forskere viser, at tarmhormonet sænker appetitten og sænker blodsukkeret efter et måltid. Der er potentiale for at udvikle et fedmemiddel på baggrund af LEAP2, siger forsker.

Annonce

Opfordring til behandlere: Indberet hudreaktioner på diabetesteknologi som bivirkning

Dansk forskning peger på, at en betydelig del at børn og unge, som bruger insulinpumpe og sensor til at holde hånd i hanke med deres type 1-diabetes, døjer med eksem på grund af diabetesteknologien. Forsker opfordrer behandlere til at indberette hudreaktioner som bivirkninger og dermed give virksomhederne bag teknologien et incitament til at gøre noget ved det.

Annonce

Overvægtige børn skal finde glæden ved fysisk aktivitet i HIIT med kiloene

Højintensiv træning til overvægtige børn skal gavne dem både fysisk og psykisk. Læge og projektleder Charlotte Eggertsen vil med sit forskningsprojekt udfordre, at motion går fra anbefaling til krav i behandlingen af børn med overvægt. Her kan kommunale træningshold målrettet overvægtige børn være en vej at gå.

»Jeg var lige der, hvor jeg skulle være«

Voldsomme, uplanlagte og uønskede karriereskift behøver ikke skyldes dramatiske stridigheder, dårlig trivsel eller direkte fyringer. De kan forårsages af noget så basalt som ens helbred, som det skete for Anne Møller Nielsen, der måte opgive en særdeles lovende karriere som anæstesiolog.

Annonce

En succes er født

ANMELDELSE TV2’s nye dramaserie ‘Dag & nat’ giver et troværdigt og realistisk indblik i døgnrytmen på en travl fødegang, skriver Morten Hedegaard, tidl. klinikchef på Rigshospitalets fødeafdeling.

En seriemisbrugers bekendelser

Birgitte Hysse Forchhammer er direktør i Hjernesagen og misbruger af tv-serier. Hun foretrækker serier, som giver indsigt i forskellige samfund og kulturer. Overordnet set har hun dog en bred smag og bruger kultur til at få nye ideer og se andre perspektiver end dem, der falder lige for.

Forum for mænds sundhed: Mænds sundhed skal højere op på dagsordenen

Mænd kommer ofte alt for sent til lægen, og overdødeligheden indenfor en række sygdomme peger på stor kønslig ulighed i sundhed, mener Forum for Mænds Sundhed. Selvom sidste uges sundhedsreform ikke nævner mænds sundhed med et ord, så er der alligevel positive takter, mener formand Svend Aage Madsen.

Se flere jobs