Svingdøren snurrer: Skizofrene behandles mindre og genindlægges oftere

Mens antallet af mennesker med skizofreni har været støt stigende siden 2005, bliver patienter oftere genindlagt ifølge en analyse foretaget af KL’s nyhedsbrev Momentum. Det skyldes, at mange psykiatere er tvunget til at udskrive patienter, før de er færdigbehandlede, ifølge Dansk Psykiatrisk Selskab. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) genkender problematikken og erkender, at ressourcerne ikke har fulgt med antallet af patienter.

Annonce

Praktiserende speciallæger får ny overenskomstaftale

FAPS og regionerne har forhandlet en ny overenskomstaftale for de praktiserende speciallæger på plads. Aftalen giver bl.a. et økonomisk løft, bedre speciallægedækning i yderområder og behandling af flere øjenpatienter.

Annonce

Kras kritik af Sundhedsplatformen i ny bog

Det sjællandske sygehusvæsens it-system, Sundhedsplatformen, er kernen i en ny debatbog skrevet på initiativ af overlægerne Niels Bentzon og Jacob Rosenberg og med bidrag fra bl.a. en tidligere sundhedsminister, eksperter inden for økonomi og datalogi samt en lang række sundhedsprofessionelle.

Annonce

På AUH er arbejdet med fremtidens ledelse først lige begyndt

Efter at have sagt farvel til to ledende overlæger inden for kort tid på afdelingen for Hjertesygdomme indså ledelsen på AUH, at der skulle noget andet til for at dække afdelingens enorme ledelsesspænd. Derfor leder man nu efter to nye cheflæger. Netop skræddersyede løsninger er svaret på de ledelsesmæssige udfordringer i sundhedsvæsenet, mener overlægeformand. 

Se flere jobs

Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.


Dagens Medicin

E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K

Ansv. chefredaktør: Rikke Esbjerg