Fokus på løsninger i stedet for kriser

Dagens Medicins konference ‘2 dage for sundheden 2022’ blev i dag åbnet med en diagnose af et sundhedsvæsen i krise. Direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, luftede sin visioner for vejen frem, og visionerne blev af deltagerne mødt positivt blandt nogle udfordret af andre.

Annonce

Katastrofe eller logisk konsekvens?

Privathospitalernes rolle i det danske sundhedsvæsenet er et emne, der kan få meninger til at brydes og bølger til at gå højt. Det er så aktuelt som nogensinde, efter at den private sektor nu har igangsat et forsøg med systematiseret uddannelse af speciallæger.

Annonce

Børn og unge med type 1-diabetes kæmper ofte med metabolisk syndrom

Et nyt dansk forskningsresultat peger på, at forekomsten af metabolisk syndrom er dobbelt så høj blandt børn og unge med type 1-diabetes sammenlignet med et bredt udsnit af deres jævnaldrende. Vi skal være mere opmærksomme på at identificere og behandle metabolisk syndrom hos børn og unge med type 1-diabetes, siger forsker.

Tabletbehandling af hjerteklapbetændelse virker også godt i den virkelige verden

POET-studiet viste, at det er lige så sikkert og leder til kortere indlæggelsestid at behandle patienter med hjerteklapbetændelse med tabletter frem for at holde dem på hospitalet og give dem intravenøs antibiotika. Nu bekræfter data fra den virkelige verden også, at det for de fleste patienter formentlig er den rigtige vej at gå.

Ad

Ketonstoffer beskytter hjertet ved transplantationer

Cirkulatorisk død går ud over organerne herunder også hjertet. Det komplicerer brugen af hjerter i organtransplantation, men et nyt dansk studie præsenteret på AHA viser, at ketonstoffer måske kan virke hjertebeskyttende, så hjertet bedre kan overleve et langt hjertestop.

Ad

Annonce

Om kirurgi og musik

Hvordan kunne en kirurgs uddannelse se ud, hvis vi lærte af musikere og andre med en professionel indstilling til deres fag, spørger to uddannelsesansvarlige hjertekirurger.

Se flere jobs