Nikotintyggegummi og næsespray hitter i supermarkederne Danskerne køber oftere deres medicin uden for apotekerne, men især fire typer håndkøbsmedicin dominerer salget i detailhandlen.

Nikotinprodukter, næsespray, milde smertestillende og halsmidler er de fire produkttyper, der hitter mest hos danskerne, når de går i supermarkedet efter håndkøbsmedicin.

I alt står firkløveret for 89 pct. af al den medicin, der sælges i detailhandlen. Det skriver Apotekerforeningen.

De resterende 11 pct. af det samlede salg er fordelt på i alt 540 forskellige produkter. Det er produkter, som danskerne ifølge Apotekerforeningen stadig går på apoteket efter. Det er især stærkere smertestillende, maveregulerende medicin samt lægemidler mod forkølelsessår.

I 2013 blev der i alt solgt for 132 mio. kroner håndkøbsmedicin i detailhandlen. Det er en vækst på 47 pct. sammenlignet med 2006. I samme periode er salget af de samme præparater kun steget med 2,5 pct. på apotekerne.

I Apotekerforeningen ser man med bekymring på udviklingen. Ifølge foreningen medfører det øgede salg, at for mange danskere overforbruger bl.a. nikotinprodukter og næsespray.

Skriv kommentar