Mere end ét æg om dagen øger måske risikoen for type 2-diabetes I Kina kobler forskere risikoen for at udvikle type 2-diabetes sammen med indtag af æg. Større indtag af æg øger risikoen markant, siger forskerene bag studiet.

Æg er en fast bestanddel af morgenmad, frokost og aftensmad verden over, men helbredsfordelene er måske ikke så store, som mange går og tror. I hvert fald viser et nyt kinesisk studie, at folk, som spiser ét eller flere æg om dagen, har øget risiko for at udvikle type 2-diabetes. Det skriver News Medical. Studiet, der er publiceret i British Journal of Nutrition, viser, at personer, som spiser mere end 50 gram æg om dagen, har 60 pct. forøget risiko...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement