Sundhedsvæsenets behandlingsmuligheder udvikler sig i disse år med rivende hast bl.a. inden for ny innovativ medicin og nyt højteknologisk operationsudstyr. Danmark er heldigvis med helt i front, når det handler om at drive denne udvikling fremad. Vi har både en stærk life science-sektor, hvilket er fællesbetegnelsen for alle de virksomheder, der udvikler nye lægemidler og ny sundhedsteknologi, og vi har en stolt tradition for, at denne sektor udvikler sig i tæt kontakt med læger, tandlæger og patienter. Eksempelvis foregik behandlingen...

Så snakker vi ikke mere om det, før den næste klinikchef siger op Problemet med prioritering i sundhedsvæsenet ‘løses’ med tomme ord, utilstrækkelige ekstrabevillinger og grønthøsterbesparelser. Og hvis det går, som det plejer i et valgår, så slutter debatten, når en mere presserende dagsorden rydder nyhedsfladen.
1 kommentar
Udskriv så det valg Regeringen skubber sundhedsvæsenet foran sig i et mere og mere skingert forspil til valgkamp. Lad os få valget overstået, så de topprofessionelle medarbejdere i sundhedsvæsenet kan få ro til deres arbejde.
Skriv en kommentarJo, patienterne har brug for en reform Alt for mange patienter oplever, at der ikke er et trygt og godt samspil mellem sygehuset og de primære aktører i primærsektoren.
Skriv en kommentarHvad vil regionerne med diabetesbehandlingen? Hvorfor lader Region Hovedstaden det gå ud over diabetesbehandlingen i almen praksis at regionen har ødslet penge væk andre steder i systemet?
Skriv en kommentarUngdommelig drøm fra unge psykiatere I realiteternes verden er der heldigvis en erkendelse af, at de lidelser, psykiatrien beskæftiger sig med, er så komplekse, at ingen enkelt faggruppe kan have hele overblikket.
8 kommentarer
Udbreder Europa-Parlamentet fake news om Lyme borreliose? EU-forskningsmidler spildes på at jage Borrelia-spøgelser, når der gives midler til projekter uden velbegrundet videnskabeligt grundlag.
1 kommentar
13 år gammel vejledning er håbløs som lægefagligt redskab KRONIK: DSAM har sammen med to sagkyndige fra Styrelsen for Patientklager (STPK) set på vejledningen om atypiske brystsmerter i forbindelse med dens brug i patientklager. Vejledningen er upræcis og risikerer at vælte sundhedsvæsenet, hvis lægerne bruger den ordret.
4 kommentarer
Har du tænkt over, hvordan du kan spille andre sundhedsaktører bedre? Hvis vi skal blive bedre til at håndtere arbejdet på tværs af sektorer og afdelinger, så kræver det, at man også tænker på de andre aktører i samarbejdet. Hvad har de brug for? Og hvordan skal jeg formulere mig og agere, så de andre har lyst til at hjælpe mig?
Skriv en kommentar
Under radaren: De oversete med autismespektrum-forstyrrelse (ASF) Samlet set anbefaler vi, at der skal gøres en indsats for at øge viden og fjerne fordomme om autisme og med et specielt fokus hos kvinder. Det er vigtigt, at man både som alment praktiserende læge, praktiserende psykiater og i hospitalspsykiatrien lytter til patienten og tænker autisme ind i de diagnostiske screeninger.
1 kommentar
Nærhospitaler: Kan det blive godt? Ideen om nærhospitaler fik ikke nogen elegant start, men med lidt fri tankegang kan de måske blive en vigtig brik for hele sundhedsvæsenet og hjælpe os til at kunne håndtere den store demografiske udfordring, som alle er klar over, at vi står midt i.
Skriv en kommentar