Mange ældre har flere sygdomme og får derfor flere forskellige lægemidler. Det kan være en udfordring med de lange medicinlister hos den ældre borger, fordi mange lægemidler sammen giver større risiko for bivirkninger og hospitalsindlæggelser. Det skriver Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF) i Sundhedsstyrelsen. »Der er mange udfordringer, når vi taler om behandling med mange lægemidler samtidigt. Vi ved, at det kan give bivirkninger, men det er samtidig et område, hvor vi mangler viden. Det er en kerneopgave for IRF...

Trods massiv efterspørgsel på influenzavacciner: SSI fastholder 75 pct.’s målsætning Både Statens Serum Institut, Danske Lægers Vaccinations Service og Danmarks Apotekerforening melder om stor interesse fra danskerne for at lade sig vaccinere mod influenza. Målet er stadig at vaccinere 75 pct. af risikogruppen og 75 pct. af sundhedspersonalet.
Skriv en kommentarInstitut for Rationel Farmakoterapi skifter navn IRF’s hjemmeside bliver nu en del af Sundhedsstyrelsens hjemmeside.
Skriv en kommentarLægeforeningen: Styrelse skal være uafhængig af medicinalindustrien Signalet er forkert, når dele af Sundhedsstyrelsen bliver finansieret af betalinger fra lægemiddelvirksomheder, mener Lægeforeningen.
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen: Vi fortsætter IRF’s arbejde Den Nationale Rekommendationsliste, månedsbladet Rationel Farmakoterapi samt anmeldelser af nye lægemidler vil være blandt de opgaver, som Sundhedsstyrelsen overtager fra Institut for Rationel Farmakoterapi.
Skriv en kommentar
IRF: Antidepressiv medicin til demente skal genovervejes I en stor undersøgelse konkluderer en gruppe forskere, at antidepressiv medicin til Alzheimers-patienter ikke er bedre end placebo.
Skriv en kommentarFlere ældre med i lægemiddelforsøg Men ældre mennesker over 60 år er stadig underrepræsenteret i forhold til, hvor meget de fylder i befolkningen. EMA er på vej med retningslinjer.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Husk, at det handler om mennesket Det handlede om mennesket, fordi strukturerne endnu ikke er på plads, da Jonas Egebart holdt åbningstale på Dagens Medicins konference ‘2 dage for sundheden’.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Kræftplan V skal inddrage patienten aktivt i behandlingsforløbet Hvad er vigtigt for dig som patient, er et spørgsmål, som oftere skal stilles til landets kræftpatienter, mener Sundhedsstyrelsens direktør, Jonas Egebart.
Skriv en kommentar
20 anbefalinger skal forme fremtidens speciallæger I en ny rapport præsenterer Sundhedsstyrelsen 20 anbefalinger med ændringer til den lægelige videreuddannelse. Se dem her.
1 kommentar
Sundhedsstyrelsen skrotter udskældt vejledning Sundhedsstyrelsens vejledning for behandling af patienter med akutte og atypiske brystsmerter har levet en omdiskuteret tilværelse i sine 14 leveår. Nu har Sundhedsstyrelsen valgt at skrotte det juridisk bindende dokument, som har vist sig tungtvejende i klagesager og ført til kritik af flere læger over årene.
Skriv en kommentar