Den har været længe undervejs, men i går, tirsdag 29. maj, blev loven om oprettelse af Nationalt Genom Center vedtaget. Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet. Loven var til 3. behandling i Folketinget, og alle Folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten stemte for. »Med Nationalt Genom Center skaber vi rammerne for bedre udnyttelse af personlig medicin i Danmark og en væsentlig udvikling i vores sundhedsvæsen. Vi skal bruge oplysninger om f.eks. genetik til at gøre patientbehandlingen endnu bedre og med færre...
Ellen Trane Nørby: Politiet skal kun have adgang til genom-data i terrorsager Sundhedsministeren er klar med et ændringsforslag, der skal garantere, at politiet ikke kan få adgang til oplysninger fra Nationalt Genom Center i andet end sager om terror.
Skriv en kommentarFolketinget overvejer at lukke helt for politiets adgang til genom-data Partierne bag National Genom Center drøfter for tiden, om politiets mulighed for at få adgang til oplysninger skal inddæmmes eller helt lukkes.
Skriv en kommentarHer er genomcentrets samtykkeerklæring Der har været heftig debat om patienternes rettigheder og rammerne for samtykke, når Nationalt Genom Center kommer til verden. Nu har regeringen fremlagt et udkast til en samtykkeerklæring.
1 kommentar13 organisationer opfordrer til at trække lovforslag om Genom Center tilbage I et åbent brev opfordrer 13 organisationer Folketinget til at trække lovforslaget om Nationalt Genom Center tilbage grundet uklare juridske formuleringer.
Skriv en kommentar
DSAM: Lov om genomcenter bryder med princippet om retten til privatliv Ændringerne i lovforslaget om Nationalt Genom Center er ikke tilstrækkelige, mener Anders Beich. Han mener, at patientens ret til privatliv bliver ignoreret.
Skriv en kommentarLov om Nationalt Genom Center udskudt Det kontroversielle lovforslag om Nationalt Genom Center skulle have været fremsat i Folketinget i november. Den megen virak om forslaget betyder, at der går endnu en rum tid, før folketingsbehandlingen kan begynde.
Skriv en kommentar
Regionsformand om kræftsag: »Jeg skulle have haft den her viden for lang tid siden« Formand for Danske Regioner, Anders Kühnau (S), er rystet over sagen med hundredvis af kræftpatienter, som har ventet for længe på en operation på Aarhus Universitetshospital. Han slår fast, at han er blevet underrettet alt for sent og er i gang med at undersøge, om der er nogen, som ikke har løftet deres ansvar i sagen.
Skriv en kommentar
Risikoen for at udvikle myelomatose kan være afhængig af bopæl Der er en uensartet geografisk fordeling af myelomatosetilfælde i Danmark og et potentielt ‘hotspot’ i fire kommuner. Det viser en undersøgelse, som en forskergruppe fra Aalborg Universitetshospital står bag.
Skriv en kommentar
Ny undersøgelse skal klarlægge mulige risikofaktorer for myelomatose Hæmatologer og arbejds- og miljømedicinere forbereder undersøgelse, som skal forsøge at finde forklaringer på høj forekomst af myelomatose i enkelte danske kommuner.
Skriv en kommentar
Mange spørgsmål, men kun få svar Hvorfor er forekomsten af myelomatose betydeligt højere i fire danske kommuner end i landets øvrige kommuner, spørger forskerne bag en ny undersøgelse. I landsbyen Ødis i det sydlige Jylland spørger tre af byens indbyggere også sig selv om, hvorfor der er tre tilfælde af en sjælden kræftsygdom som myelomatose blandt byens kun 428 indbyggere.
Skriv en kommentar
Analyse fra Lægeforeningen: Behov for 100.000 flere sundhedspersoner i 2045 Ny arbejdskraftanalyse fra Lægeforeningen viser, at der i fremtiden vil være brug for op til 100.000 flere sundhedspersoner end i dag. Tallet er baseret på en fremskrivning af efterspørgslen på sundhedspersonale i 2030 frem mod 2045. 'Vi har kun set toppen af isbjerget,' siger foreningens formand, Camilla Noelle Rathcke.
Skriv en kommentar