Lose bliver formand for Danske Regioner

Lose bliver formand for Danske Regioner Stephanie Lose (V) bliver ny formand for Danske Regioner. Det står klart, efter De Radikale har besluttet at støtte Venstre-kvinden.

De Radikale har besluttet at pege på Stephanie Lose (V) fra Region Syddanmark som kommende formand for Danske Regioner. Det skriver Ritzau.

Dermed afløser Stephanie Lose den nuværende formand Bent Hansen (S) som leder af regionerne.

»Stephanie Lose har vist, at hun har en åben og inddragende ledelsesstil. Hun har også de rette menneskelige og politiske lederegenskaber«, siger Karin Friis-Bach (R), der er forhandlingsleder for De Radikale, til Ritzau og fortsætter:

»Men først og fremmest hænger det sammen med, at Venstre først er kommet på banen med et godt tilbud til os«.

Der har siden regionsrådsvalget den 21. november været spænding om, hvem der ville efterfølge Bent Hansen som formand. Regionsvalget endte nemlig med, at blå blok fik otte mandater i Danske Regioners bestyrelse, mens også rød blok fik otte mandater. De Radikale sad på et enkelt mandat, og deres støtte blev derfor afgørende. Blå blok har lovet De Radikale den magtfulde post som formand for Sundhedsudvalget i Danske Regioner, og nu står det altså klart, at De Radikale har taget imod det tilbud.

»Jeg er rigtig glad og ser det som en stor tillidserklæring, at der er et flertal, der peger på mig,« siger Stephanie Lose selv om udfaldet til Jydske Vestkysten.

Stephanie Lose er den eneste formand i de fem regioner, der hører til blå blok. Udover hende er de nyvalgte formænd Sophie Hæstorp (S) i Hovedstaden, Ulla Astman (S) i Nordjylland, Anders Kühnau (S) i Midtjylland, mens Heino Knudsens (S) formandsmulighed i Region Sjælland er begyndt at vakle.

Kommentarer

  1. Det handler vel også om at med røde formænd i Reg. Sjælland og Hovedstaden og en sundhedsplatform der er ved at køre en hel landsdel i sænk, så ligger det lige for at nedlægge Regionerne for de liberale partier. Nu har de lidt i klemme.

Skriv kommentar