Lægevidenskabelige Selskaber peger på ny formandsduo
De Lægevidenskabelige Selskabers bestyrelse er enig om at pege på overlæge Susanne M. Axelsen som ny formand og professor Anders Perner som næstformand.Foto: Lægevidenskabelige Selskaber og Joachim Rode

Lægevidenskabelige Selskaber peger på ny formandsduo En enig bestyrelse peger på overlæge Susanne M. Axelsen som ny formand og professor Anders Perner som ny næstformand for Lægevidenskabelige Selskaber. Derudover er der kampvalg om bestyrelsespladser

På torsdag skal de Lægevidenskabelige Selskaber (LVS) vælge ny ledelse og bestyrelse. Det sker, efter at professor Henrik Ullum, der siden 2016 har været formand for LVS, fra 1. december skifter fra Rigshospitalet til direktørposten i Statens Serum Institut, og i samme omgang stopper som LVS-formand.

I dag (9. november) kl. 10 udløb fristen for at melde sit kandidatur til bestyrelsen, og her var overlæge Susanne M. Axelsen fra Afdeling for Kvindesygdomme og Fødsler på Aarhus Universitetshospital eneste kandidat til formandsposten. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Bestyrelse enig om både formands- og næstformandskandidat

Susanne M. Axelsen er i øjeblikket næstformand for LVS, og det er en enig bestyrelse, der peger på hende som kandidat til formandsposten.

»Siden 2016 har jeg været næstformand i en arbejdsom og velfungerende LVS-bestyrelse. Der er og venter fremover mange vigtige opgaver for LVS. Dem har jeg både mod på og lyst til at tage fat på i samarbejde med de lægefaglige selskaber og bestyrelsen,« siger Susanne M. Axelsen i en pressemeddelelse.

Bestyrelsen er ligeledes enig om kandidaten til næstformandsposten, hvor den peger på Anders Perner, professor i intensiv medicin fra Rigshospitalet, som også er eneste kandidat til den post.

»Jeg har siden 2018 været bestyrelsesmedlem i LVS med fokus på at forbedre sundhedsvæsenet gennem faglighed og klinisk forskning. Det bliver der rigeligt brug for at kæmpe for også i de kommende år,« siger han.

Den nye formand for LVS udpeges formelt på et virtuelt repræsentantskabsmøde torsdag 12. november.

Kampvalg til bestyrelsesposter

Udover en ny ledelse skal repræsentantskabets 354 medlemmer også vælge nye medlemmer til den 11-mand store bestyrelse.

Her er følgende fire medlemmer, der alle genopstiller til en ny toårig periode, på valg på torsdag:

Christian Gerdes, overlæge, Hoved-Hjerte-Center, AUH. Jens Hillingsø, ledende overlæge, Abdominalcentret, Rigshospitalet. Lars Østergaard, ledende overlæge, Infektionsmedicinsk Afd. Q, AUH, og Søren Overgaard, professor, Ortopædkirurgisk afd. O, OUH.

Derudover stiller tre eksterne kandidater op til LVS’ bestyrelse:

Anders Beich, praktiserende læge, formand, Dansk Selskab for Almen Medicin. Indstillet af: Dansk Selskab for Almen Medicin.

Michel Nemery, ledende overlæge, Radiologisk afd. X, Herlev Hospital. Indstillet af: Dansk Radiologisk Selskab og LVS’ bestyrelse.

Carsten Obel, professor, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet. Indstillet af: Dansk Selskab for Epidemiologi (DES), Dansk Selskab for Digital Sundhed (DSDS), Dansk Selskab for Neurologi, Dansk Selskab for Børnesundhed, Dansk Selskab for Gynækologi og Obstetrik, Dansk Selskab for Akut Medicin, Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering, Dansk Selskab for Adipositas Forskning og LVS’ bestyrelse.

Læs også: Henrik Ullum er ny direktør for Statens Serum Institut

Skriv kommentar