Lægevagter kan vente med at betale gebyr Mens vi venter på en løsning på organisering af lægevagtordningen, kan virksomheder, der tilbyder lægevagt, vente med at betale vagtlægegebyret til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Der arbejdes i øjeblikket på at finde en løsning på organiseringen af lægevagtordningen, efter at læger sagde op i protest over at skulle betale et gebyr på 4000 kr. Nu melder Styrelsen for Patientsikkerhed ud, at indtil der er fundet en løsning på organiseringen, kan sundhedspersoner, der i deres egen virksomhed kun arbejder som lægevagt, vente med at betale deres faktura for det risikobaserede tilsyn.

Har en virksomhed allerede modtaget en faktura for et behandlingssted, der kun tilbyder lægevagt, kan virksomheden derfor roligt vente med at betale, til der er fundet en løsning, skriver styrelsen.

Styrelsen, de praktiserende læger og regionerne sigter på at finde en løsning, hvor vagtlægegebyrerne opkræves centralt, og ikke hos den enkelte læge, som blot har et bijob som vagtlæge. Det forventes, at der kommer en afklaring på plads i løbet af januar.

Der vil fortsat blive opkrævet gebyr for de behandlingssteder, der har registreret sig som lægevagt samt anden funktion, f.eks. lægepraksis.

Skriv kommentar