Konserveringsmiddel gav raske høfeber

Tilsætningsstoffer og konserveringsmidler i fødevarer som natriumbenzoat forværrer rhinitis ? betændelse i næsens slimhinde ? viser en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Allergy. Det har tidligere været uklart og dårligt dokumenteret, om tilsætningsstoffer i mad kan udløse rhinitis hos personer uden atopisk allergi. Derfor undersøgte italienske forskere 226 personer med rhinitis, men uden atopisk allergi. Forsøgspersonerne fik først i en måned kost fri for stoffer som tartrazin, erytrosin, natriumbenzoat m.v. Derefter fik de kost med disse stoffer. I perioden uden tilsætningsstoffer...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement