Kogebogsopskrifter kan være overset faktor i udvikling af fedme Portionsstørrelser i klassiske danske kogebogsopskrifter er steget markant over de sidste 100 år, viser undersøgelse fra forskergruppe i Kræftens Bekæmpelse

Tænk på en klassisk dansk madret, som danskerne har holdt fast ved de sidste 100 år. Frikadeller med kartofler og sovs vil nok være én af de første retter, som de fleste danskere tænker på. Kalorieindtaget fra en portion af denne ret er de seneste 100 år steget med 77 pct., hvis kokken fulgte opskriften fra kogebogsklassikeren Suhrs ’Mad’. Og kalorieindtaget fra klassiske danske kogebogsopskrifter er måske en vigtig og overset faktor i forhold til den energimængde vi indtager, og...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement