Kalorielette sødemidler forstyrrer tarmbakterierne Nyt studie viser, at kalorielette sødemidler forstyrrer tarmbakterierne og leder til dårligere blodsukkerkontrol blandt raske mennesker.

Kalorielette sødemidler kan være forbundet med øget risiko for at udvikle type 2-diabetes, og et nyt studie peger på, hvordan det muligvis hænger sammen. I et forsøg med 29 voksne ikke-diabetikere viser forskere fra University of Adelaide, at sødemidler forstyrrer tarmbakterierne i en sådan grad, at det har indflydelse på blodsukkerkontrollen. Resultaterne af studiet er netop blevet præsenteret på EASD-kongressen i Berlin. »I raske ikke-diabetikere er to uger med et tilskud af kalorielette sødemidler nok til at forstyrre tarmbakteriesammensætningen og...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement