Kaffe og te sænker måske risiko for dødsfald hos personer med type 2-diabetes Studie peger på, at både grøn te og kaffe kan reducere risikoen for, at personer med type 2-diabetes dør. Specielt personer, der drikker begge dele, ser ud til at opnå fordelen.

Indtag af te og kaffe er i et nyt studie associeret med reduceret risiko for dødsfald hos japanere med type 2-diabetes. Studiet viser også, at de personer, som drak både te og kaffe, havde laveste risiko for at dø. Det skriver Medpage Today. I studiet har forskere i tæt på fem år fulgt 4.923 japanere med type 2-diabetes. Fordelingen var 2.790 mænd og 2.133 kvinder. Gennemsnitsalderen var 66 år. Forsøgsdeltagerne stammer fra The Fukuoka Diabetes Registry, og de blev i...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement