Indisk mad beskytter mod Alzheimers

Indien har et af de laveste antal tilfælde af Alzheimers og det kan skyldes kosten, mener en forskergruppe på University of California i Los Angeles. Det gule krydderi curcumin er en bestanddel i gurkemeje og karry, og museforsøg har vist, at curcumin destruerer plak på hjernen. Det kan skyldes dets lave molekulære vægt, samt dets beviste egenskab som både betændelseshæmmende og anti-oxyderende. Derfor testes curcumin nu på patienter med Alzheimers i USA. Læs mere. Janne Aagaard

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement