Ikke-farmakologisk behandling har en plads ved alvorlige blodsygdomme

Ikke-farmakologisk behandling har en plads ved alvorlige blodsygdomme Danske forskere har lavet et systematisk review over erfaringerne med brug af ikke-farmakologisk behandling til patienter med en lang række maligne blodsygdomme. Både træning, psykologsamtaler og musikterapi kan komme i spil for at lindre symptomer og forbedre livskvalitet.

Behandlingen af patienter med alvorlige blodsygdomme er for nogle sygdommes vedkommende blevet så god, at folk i dag lever i lang tid med deres sygdom.  Sygdomsbyrden er dog for mange stadig høj, og derfor er det relevant at se på, hvad man kan gøre for patienterne på den lange bane. Det gælder både i form af farmakologisk behandling, men også ikke-farmakologisk behandling til blandt andet at adressere fatigue, angst, depression eller nedsat livskvalitet. For at blive klogere på området har...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind