Glutenindtag i barndommen kobles til øget risiko for type 1-diabetes Børns indtag af gluten i 18 månedsalderen er associeret med 46 pct. stigning i risikoen for at udvikle type 1-diabetes per 10 g ekstra gluten indtaget, viser norsk undersøgelse af 86.306 børn.

Ny forskning, der netop er blevet præsenteret på den årlige kongres for European Society for the Study of Diabetes (EASD), viser, at børns indtag af gluten i 18 månedsalderen er associeret med 46 pct. stigning i risikoen for at udvikle type 1-diabetes per 10 g ekstra gluten indtaget. Derimod fandt forskerne bag forskningsresultatet ingen sammenhæng mellem moderens indtag af gluten og barnets risiko for at udvikle type 1-diabetes. I studiet har forskerne inkluderet 86.306 børn, som blev født mellem 1999...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement