»Der er lavet randomiserede forsøg, der har vist, at midlet har en effekt og ikke er forbundet med betydelige bivirkninger, men vi ønskede at iværksætte et større studie med alle patienter med ITP i de tre lande for at kunne følge behandlingen med romiplostim i Norden,« fortæller en af forskerne bag studiet, overlæge og klinisk lektor Christian Fynbo Christiansen fra Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet.

Forskere kortlægger brugen af romiplostim til patienter med ITP i Norden Danske forskere har som de første kortlagt, hvordan romiplostim benyttes til patienter med immun-trombocytopeni i Danmark, Norge og Sverige. 

Danmark råder sammen med Sverige og Norge over verdens største kohorte af patienter med immun-trombocytopeni (ITP), der er en hæmatologisk sygdom, hvor patienterne præsenterer med blødninger og lavt blodpladetal.  Normalt behandles patientgruppen primært med binyrebarkhormon, men siden 2009 har det desuden været muligt at blive behandlet med det biologiske lægemiddel romiplostim, der er en af de nyere behandlinger ved ITP. Nu har danske forskere lavet en opgørelse over, hvordan romiplostim er blevet benyttet i Norden i de seneste cirka ti...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement