Forskere har identificeret, hvordan et vigtigt protein, kaldet mTOR, mister kontrollen over proteindannelsen i kræftceller, hvilket resulterer i dødelige spredning af kræftceller. Kortlægningen af det netværk af proteinsignaleringer, der afstedkommer metastase, er beskrevet i et nyt studie i tidsskriftet Nature. Opdagelsen kan forklare, hvorfor tidligere kræftlægemidler mod mTOR har fejlet i kliniske studier, og hvordan nye lægemiddelkandidater mod bl.a. alvorlig prostatakræft kan blive mere effektive. mTOR er et nøgleprotein, der er med til at kontrollere cellevækst, proteinsyntese og stofskifte. I...

Sundhedsstyrelsen fastslår COVID-19-vaccines effekt hos personer med nedsat immunforsvar Det vil være et fåtal af personer med nedsat immunforsvar, der ikke vil have effekt af en COVID-19-vaccine, meddeler Sundhedsstyrelsen, der anbefaler, at alle lader sig vaccinere mod COVID-19. Udmeldingen kommer i kølvandet på debat om forskning fra OUH.
1 kommentarDiabetes øger risikoen for kræft i bugspytkirtlen Ny forskning viser, at ældre personer med diabetes har næsten tre gange højere risiko for at udvikle kræft i bugspytkirtlen sammenlignet med et bredt udsnit af befolkningen. Vægttab medfører også en betydelig stigning i risiko.
Skriv en kommentarImmunterapi til mesoteliompatienter kan være alternativ til kemo Forsøg med immunterapibehandling til patienter med den uhelbredelige lungehindekræft mesoteliom peger på mulig behandlingsgevinst for nogle patientgrupper.
Skriv en kommentarMålrettet terapi bremser udviklingen af fremskreden prostatacancer PARP-inhibitoren olaparib forsinkede sygdomsprogression blandt patienter med metastaserende prostatacancer med fire måneder i forhold til ny hormonel behandling, viser resultater fra PROfound-studiet.
Skriv en kommentarImmunterapi og kemoterapi forlænger progressionsfri overlevelse ved blærekræft Førstelinjebehandling med atezolizumab og platinbaseret kemoterapi giver to måneder mere uden sygdomsprogression, viser undersøgelse præsenteret på ESMO.
Skriv en kommentar
Dansk forsøg bliver bekræftet af stort studie på ESMO Professor Karen-Lise Garm Spindler kunne glæde sig over, at et stort studie om kolerektalcancer, der vil kunne føre til mere præcis behandling, og som bakker op om dansk forsøg med cirkulerende tumor-DNA.
Skriv en kommentar
Godt nyt på vej til patienter med blærecancer Overlæge Andreas Carus får en optimistisk følelse på ESMO og tror på, at der om to år er nye behandlinger til patienter med blære- og uroteliacancer.
Skriv en kommentar
»Vi har gjort det igen og har ændret standardbehandling« Overlæge Mansoor Raza Mirza kunne afrunde diskussionen af tre banebrydende studier om PARP-hæmmere til patienter med ovariecancer, der fører til ny standardbehandling i 1. linje. Han tror på, at det kan føre til, at patienter med ovariecancer på et tidspunkt vil blive raske.
Skriv en kommentar