Folinsyre nedsætter risiko for kræft i æggestokkene

Kvinder, der indtager store mængder folinsyre, har lavere risiko for at få kræft i æggestokkene. Det gælder især for kvinder med et vist alkoholforbrug, viser en svensk undersøgelse offentliggjort i Journal of the National Cancer Institute. Tidligere studier har vist en mulig sammenhæng mellem et lavt indtag af folinsyre og en øget risiko for tarm- og brystkræft. Derfor ønskede de svenske forskere at undersøge sammenhængen mellem mængden af folinsyre i maden og forekomsten af kræft i æggestokkene. Forskerne fulgte 60.000...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement