Fiskespisere er sjældne gæster på hospitalet Fynboere, der spiiser fisk en til to gange om ugen, er mere tilfredse med deres helbred, end ikke-fiskespisere, viser undersøgelse fra Syddansk Universitet. De har generelt en sundere livsstil og bliver ikke så tit indlagt på sygehusene. Derimod kommer de oftere i den praktiserende lægers konsultation, og de siger ikke nej til en snaps til silden.

»Vi ser en tydelig tendens til, at fiskespisere føler sig lidt mere sunde og raske end dem, som aldrig eller sjældent spiser fisk,« siger ph.d.-studerende Gisela Hostenkamp fra Syddansk Universitet, som har stået i spidsen for undersøgelsen, til Videnskab.dk. Forskere fra Syddansk Universitet har gennem interview spurgt ind til 3.422 fynboers selvvurderede helbred, hvor 1.798 af dem spiste fisk mindst en gang om ugen. Resultaterne, der er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Public Health Nutrition, viser samtidig, at fiskespisere havde...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement