Fire amter deles om opgaver Højt specialiseret behandling flyttes ud til Vejle og Esbjerg sygehuse

Vejle, Fyns, Ribe og Sønderjylland amter har besluttet at gå videre med planen om at oprette tre såkaldte duo-funktioner i Syddanmark, som vil gøre det muligt at foretage højt specialiseret behandling uden for Universitetshospitalerne.

I Region Syd foregår disse behandlinger principielt ved Odense Universitetshospital. Men inden for den nye samarbejdsform kaldet duo-funktion bliver det muligt for en sygehusafdeling i regionen uden for universitetshospitalet at varetage en del af de højt specialiserede behandlingsopgaver og i øvrigt tage del i forskning og uddannelse.

Foreløbig er planlagt tre duo-funktioner, hvor Vejle Sygehus får en opgave med ikke kirurgisk kræftbehandling, Sydvestjysk Sygehus (Esbjerg) med sygdomme i hormonproducerende kirtler og Vejle Sygehus med genetisk betingede sygdomme.

Alle tre duo-funktioner skal samarbejde med Odense Universitetshospital, hvor den specialiserede ekspertise er placeret, så det sikres, at patientgrupperne behandles ens uanset, hvor behandlingen finder sted.

Steffen Bang Nielsen

Skriv kommentar