Det hemmelige notat Lars Løkke Rasmussen har allerede sat sit dream-team, som skal styre sundhedsvæsenet, når regionerne er blevet slået ihjel. Hjælp ham med at optimere holdet.

Kan du holde på en hemmelighed? Så har jeg en ting, som jeg MÅ dele med dig: Lars Løkke Rasmussen har allerede sat sit dream-team, som skal styre sundhedsvæsenet, når regionerne er blevet slået ihjel. Og det er ganske vist, for vi har nemlig fået fingre i et hemmeligt, håndskrevet notat, som statsministeren kom til at tabe på brostenene i Prins Jørgens Gård, da han efter fremlæggelsen af sundhedsreformen forrige onsdag var ude og få sig en smøg.

Nu skal han jo liiige vinde folketingsvalget, men så er han også klar til at ringe til kandidaterne til bestyrelsen for Sundhedsvæsen Danmark, som han suverænt selv kan udpege, og som han har meldt ud ikke må være ’McKinsey-typer’.

I spidsen for bestyrelsen går han efter en jyde, fremgår det af notatet. Allerhelst Dorthe Crüger, som befinder sig i selvvalgt ledighed efter at have været en stærk administrator i Sygehus Lillebælt, endda med lægelig baggrund, og dertil tidligere formand for landets største patientforening. Hun er en tre-i-en-løsning. Alternativt lokker han den stærkt reformkritiske regionsformand Stephanie Lose tilbage i Venstrefolden via formandsposten eller spiller sin politiske soulmate Bent Hansen ind som en joker. Så kan Far vende tilbage og få styr på de fem detroniserede regionsformænd, som statsministeren snedigt har strakt en hånd ud til. De slår sig lidt i tøjret, når man spørger, om de takker ja til en bestyrelsespost, men mon ikke det bare er koketteri.

Til patientstolen er kunsten at finde en person, som repræsenterer en vis bredde, og her ser det ud til, at statsministeren er nødt til at kigge på den radikale Camilla Hersom, som er på orlov fra Danske Patienter, selvom han nok foretrækker den meget stærkere Jesper Fisker, som har indtaget mægtige Kræftens Bekæmpelse med en pæn portion erfaring, energi og frækhed. Men som også er begrænset af at repræsentere én patientgruppe.

Rundt om de fire faglige sæder i bestyrelsen kredser statsministeren om administrative læger som headhunternes yndling, Jørgen Schøler Kristensen fra AUH, Erik Jylling fra Danske Regioner og Torben Mogensen, pensioneret vicedirektør, samt djøffere som den tidligere KB-boss Leif Vestergaard Pedersen, som også er i selvvalgt lediggang, og Lars Dahl Pedersen, som så forsmædeligt blev smidt ud af hospitalerne i Silkeborg og Viborg, og som kunne fortjene et comeback a la Genomcenterets Gert Sørensen.

Endelig er der et godt øje til den kontante formand for Sundhedsplatformens genopretningsudvalg, Lillian Mogensen, og den tænksomme jurist Mette Hartlev.

Mens vi venter på valget, kan vi jo alle give statsministeren lidt hjælp med at optimere dream-teamet. Det kan du gøre herunder.

 

 

 

(Særmelding til kommunikationsafdelingen i Region Hovedstaden: Satire kan forekomme på denne side.)

Skriv kommentar