Socialdemokratiet: Tid til omsorg Økonomi • Socialdemokratiet vil løfte sundhedsvæsenet med 11,5 mia. kr. i 2025 • Det svarer til, at der bliver tilført omkring 1,9 mia. kr. hvert af de kommende år • Finansiering: Socialdemokratiets 2025-plan, der primært er finansieret af råderummet Konkrete forslag i uddrag • Ansættelse af 1.000 ekstra sygeplejersker • Patientansvarlig læge til alle indlagte patienter • Nærhospitaler • Tjenestepligt for nyuddannede læger i almen praksis • Nybagte mødre skal have ret til at blive på...

Nyt deldøgnsafsnit aflaster Akutmodtagelsen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital Med oprettelsen af et subakut deldøgnsafsnit på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital er det lykkedes at konvertere 20 pct. af de akutte indlæggelser til ambulante forløb og skabe mere meningsfulde forløb for de ældre borgere. I centrum står et nyt samarbejde mellem kommunale akutteams, almen praksis og hospitalet.
Skriv en kommentar
COVID-19 sætter skub i tværsektorielt samarbejde Et øget pres på hospital, kommuner og almen praksis som følge af COVID-19 har det seneste år intensiveret samarbejdet mellem de tre parter i hovedstaden. I slutningen af 2020 udmøntede det sig i en formel aftale, der skal modvirke unødig overbelastning af Akutmodtagelsen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.
Skriv en kommentar
Fire ud af fem patienter i Syddanmark siger nej til hurtigere behandling i det private Privathospitaler er udpeget som en vigtig brik i håndteringen af den udskudte sygehusaktivitet under coronapandemien. I Region Syddanmark har blot hver femte borger valgt at takke ja til et hurtigere behandlingsforløb i det private. »Nærhed og tryghed fylder mere hos patienterne end ventetiden,« lyder det fra regionen.
Skriv en kommentar
Patientpukkel er mindre end forventet Selvom færre patienter end forventet har taget imod tilbud om behandling i det private under coronapandemien, er puklen af patienter i Region Syddanmark ikke så voldsom som frygtet. Sådan lyder meldingen fra to af de hospitalsafdelinger, der har måttet udskyde en stor del af deres aktiviteter siden marts.
Skriv en kommentar
Ny FAPS-formand vil skabe mere flow i det nære sundhedsvæsen En mangeårig interesse for lægefaglig politik kulminerede i begyndelsen af oktober for Ann-Louise Reventlow-Mourier, da hun blev valgt til formand for Foreningen af Praktiserende Speciallæger. Øverst på hendes politiske dagsorden står ønsket om, at hendes medlemmer får en central rolle i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentarNyt politikpapir skal give FAPS central rolle i det nære sundhedsvæsen De praktiserende speciallæger vil nytænke det nære sundhedsvæsen og selv spille en mere central rolle i samarbejde med almen praksis. Visionen er, at der skal være kortere fra patient til behandling, og at de praktiserende speciallæger i en støttefunktion for almen praksis skal holde flere patienter i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Samarbejde mellem praktiserende læger og speciallæger: Vi kan ofte klare det med et godt råd Et godt samarbejde mellem den praktiserende læge og speciallægen kan ofte holde patienterne i det nære sundhedsvæsen. Mange problemer kan klares over telefonen, siger praktiserende kardiolog Søren Strange.
Skriv en kommentar
Flere års udvikling er sket på få måneder Vi i gang med verdens største eksperiment af, hvordan teknologien kan hjælpe os i almen praksis, siger Michael Hejmadi, praktiserende læge på Fyn og aktuel med bogen “Doktor Hansen har set sin sidste patient” om fremtidens sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Nyt nationalt forskningscenter vil spore kræft-tilbagefald fra blodprøver Forskere fra Aarhus Universitetshospital vil gøre op med at spore kræft-tilbagefald med dyre scanninger og satser på at finde dem via kræft-DNA i blodprøver. Deres første blodtest til tarmkræft er så lovende, at et nationalt forskningscenter skal udbrede testen til alle kræftformer.
3 kommentarer
Ny test kan revolutionere kræftbehandling – hvis der er hold i økonomien At lade hospitalerne indføre en ny blodprøvetest, der tidligt kan spore kræft-tilbagefald, kan enten slå bunden ud af hospitalernes økonomi eller medføre besparelser. Professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard skal forsøge at finde svaret.
Skriv en kommentar
Fire læger: Her rammer uligheden mest – og her er løsningerne Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har gjort ulighed i sundhed til sin helt store politiske mærkesag, og fremover skal det danske sundhedsvæsen måles på, hvordan det bekæmper ulighed i sundhed. Men hvad siger lægerne til ulighed i sundhed? Hvor er problemerne, og hvad er løsningerne? Dagens Medicin har spurgt fire læger fra fire forskellige specialer.
Skriv en kommentar