Dansk lungekirurgisk instrument solgt til producent En læge og en ingeniør fra Aarhus Universitetshospital har i samarbejde opfundet et instrument, der gør det muligt for lægen at placere dræn i lungehulen mere præcist. Opfindelsen er nu solgt til amerikansk medicofirma.

KatGuide. Det er navnet på et nyt lungekirurgisk instrument, der er udviklet af overlæge Niels Katballe i samarbejde med ingeniør Peter Heydorn, begge fra på Aarhus Universitetshospital. De to samarbejdspartner har netop nu solgt rettighederne til at producere KatGuide til den amerikanske medicovirksomhed Merit Medical Systems. Det skriver Aarhus Universitetshospital på sin hjemmeside.   Instrumentet, der er til engangsbrug, hjælper lægen til at indføre dræn i lungehulen f.eks ved sammenklappede lunger eller væskeophobning i lungehulen. KatGuide er et bøjet plastikrør, som...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind