Akrylamid øger ikke risiko for brystkræft

Der er ingen sammenhæng mellem akrylamid i maden og kvinders risiko for at få brystkræft. Det viser en svensk-amerikansk undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Journal of the American Medical Association. Svenske fødevaremyndigheder advarede for tre år siden om, at akrylamid fandtes i almindelige fødevarer som chips, gryn, kaffe og brød. Dyr, som havde fået høje doser akrylamid, havde tidligere vist sig at have en højere risiko for visse kræftformer. I undersøgelsen blev 43.000 kvinders forbrug af akrylamid kortlagt. Data kom fra...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement