Ægtefolk på hjemmefronten – kolleger på ASH

Ægtefolk på hjemmefronten – kolleger på ASH Professorerne Peter og Marianne Hokland fra Aarhus Universitetshospital er på ASH sammen. Selvom de er gift og har fire børn, vælger parret at opføre sig som kolleger, mens de er på konferencen. 

Lærestolsprofessor Peter Hokland fra Aarhus Universitetshospital og hans hustru, Marianne Hokland, der er professor ved Institut for biomedicin på Aarhus Universitet, deler både efternavn og arbejdsinteresser. Derfor er begge medlemmer af familien Hokland på ASH i år for at pleje deres forskningsinteresser. Så længe de to ægtefolk befinder sig på konferencen, lader de sig dog ikke mærke med, at de er gift.

»Vi forsøger at holde arbejde og privatliv adskilt, mens vi er her. For fremmede fremstår vi nok mere som kolleger end som et par,« fortæller Marianne Hokland.

I pauserne og efter dagene på konferencecenteret lægger hr. og fru Hokland imidlertid professionalismen på hylden og sørge for at udnytte, at de har deres bedre halvdel med. 

»Vi spiser frokost sammen og får set lidt af San Francisco i hinandens selskab. At være sammen afsted er også en måde at undgå at få for meget hjemve. Vi har fire børn, og da de var yngre og stadig boede hjemme, slæbte vi også dem med på konferencer verden over,« siger Marianne Hokland.

Til daglig arbejder Peter og Marianne Hokland for tiden sammen om en række projekter om patienter med kronisk lymfatisk leukæmi (CLL). Som mikrobiolog interesserer Marianne Hokland sig primært for de cellulære processer bag sygdomsudviklingen, mens Peter Hoklands interessefelt peger mere i retning af en forståelse af de genetiske sygdomsmekanismer. Det betyder, at parret ikke nødvendigvis hele tiden opsøger de samme sessioner og præsentationer på ASH. 

»Jeg har laboratorie-brillerne på, mens Peters er mere klinisk orienteret. Af den grund kan der sagtens være dage, hvor vores skemaer slet ikke overlapper hinanden,« siger Marianne Hokland. 

»At vi ikke følger i hinandens fodspor hele tiden, ser jeg som en fordel rent arbejdsmæssigt. Det giver os mulighed for at supplere hinanden med informationer og viden, som er ny for den anden part. Vi kommer hjem med dobbelt så megen ny viden som ellers,« siger hun.

Skriv kommentar