Overlæge til Medicinsk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, Roskilde – quicknr. 19799

Dette job er udløbet

Medicinsk Afdeling

Medicinsk Afdeling er en stor afdeling med mange forskellige opgaver. Den har regionsfunktion inden for infektionsmedicin, lungemedicin og nefrologi og modtager akutte og elektive patienter i disse specialer samt akutte patienter inden for det intern medicinske hovedområde. Der er et selvstændigt infektionsmedicinsk ambulatorium og i samarbejde med Medicinsk Ambulatorium, Sjællands Universitetshospital, Køge, er der etableret en regional hepatitisenhed.

Afdelingen har netop gennemgået en omstrukturering og varetager fremover primært specialiserede funktioner inden for de tre grenspecialer, mens indlagte patienter med almene, ikke – specialiserede lidelser overvejende håndteres på regionens øvrige sygehuse. Som led i dette er antallet af sengeafsnit reduceret fra 3 til 2 og antallet af senge fra 61 til 44. Den ambulante aktivitet vil til gengæld blive øget.

Under Medicinsk Afdeling hører også Akutmodtagelsen og dialyseafsnittene i Roskilde og i Nykøbing Falster.

Arbejdsopgaver

Overlægen vil indgå i det eksisterende speciallægeteam inden for infektionsmedicin, der p.t. består af tre speciallæger og vil sammen med områdets øvrige speciallæger indgå i dækningen af de til infektionsmedicinen hørende funktioner; herunder den infektionsmedicinske beredskabsvagt.

Undervisning

Den lægelige videreuddannelse er et prioriteret område og Sjællands Universitetshospital har samarbejde med Københavns Universitet. Medicinsk Afdeling varetager klinisk undervisning af lægestuderende for 3. semester bachelor og 3. semester kandidat iht. aftale med Københavns Universitet. Afdelingen har aktuelt et B og to C-lektorater i klinisk medicin samt et delt forskningslektorat i lungemedicin. Herudover påregnes besættelse af et forskningslektorat i nefrologi i den nærmeste fremtid.

Afdelingen har undervisningsforpligtelse for læger i

  • Introstillinger
  • Uddannelse i almen medicin
  • Speciallægeuddannelsen i fem medicinske specialer, herunder infektionsmedicin

Der er udarbejdet uddannelsesprogrammer svarende hertil.

Afdelingen er fokuseret på fortsat at fremme undervisning og supervision af de yngre læger. I forbindelse hermed er der fokuseret på afdelingens tutorfunktion og evaluering af afdelingens uddannelsesforpligtelse.

Afdelingens lægelige stab pr 1. maj 2016

16 overlæger og seks afdelingslæger med speciallægeanerkendelser i hhv. allergologi, infektionsmedicin, lungemedicin, nefrologi og almen medicin 17 (1.) reservelæger (intro – eller H -forløb)

Kvalifikationer

Stillingen ønskes besat med en speciallæge i intern medicin: infektionsmedicin, som har interesse for og evne til at bidrage til den videre opbygning af det infektionsmedicinske speciale i Medicinsk Afdeling.

Der lægges vægt på

  • Gode samarbejdsevner, såvel mono- som flerfagligt
  • Klinisk erfaring
  • Undervisningsmæssige og pædagogiske kvalifikationer

Om Region Sjælland og Sjællands Universitetshospital

Region Sjælland har et befolkningsgrundlag på godt 800.000 borgere, der betjenes af fire somatiske sygehusenheder.

Sjællands Universitetshospital vil være pioner i det danske sundhedsvæsen og definere en ny, bedre og anderledes måde at drive et sundhedsvæsen på. Med overskriften ”Patienten er alt” implementerer hospitalet en ambitiøs strategi, som vil sætte en ny retning for fremtiden.

Missionen er patienten, og visionen er suveræn kvalitet. Sjællands Universitetshospital er etableret som en organisatorisk enhed. Vi er således allerede nu i gang med at skabe et samlet og bedre sundhedsvæsen for regionens borgere og en spændende og udviklende arbejdsplads for medarbejderne.

I de kommende år vil en række funktioner flytte fra Roskilde til de nye bygninger i Køge. Sjællands Universitetshospital, Roskilde bliver således omdannet til et specialsygehus, der tilbyder ambulante, smidige og effektive patientforløb til lokalområdets borgere. Sjællands Universitetshospital, Roskilde skal være en stærk spiller i forhold til at udvikle og teste nye former for organisering, teknologi og telemedicin i tæt samarbejde med blandt andet uddannelsesinstitutioner, virksomheder, patienter og kommuner.

Læs mere om Sjællands Universitetshospital her 

Sjællands Universitetshospital indgår i Københavns Universitet Hospital, som er et samarbejde mellem Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet og sygehusene i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse sker efter gældende overenskomst.

Ansøgningsfrist 31.08.16

Yderligere oplysninger

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til ledende overlæge Peder Fabricius, 47 32 20 01.

Ansøgning og cv sendes til
Sjællands Universitetshospital, Roskilde
Medicins Afdeling
Att.: ledelsessekretær Heidi Elbek Thuesen
Sygehusvej 10
4000 Roskilde

Eller elektronisk til
heet@regionsjaelland.dk

Sundhedsstyrelsen har decentraliseret bedømmelserne vedrørende overlægestillinger, og Roskilde og Køge sygehuse anvender en vurdering af de syv lægeroller (Medicinsk ekspert/lægefaglig, Kommunikator, Samarbejder, Leder/administrator/organisator, Sundhedsfremmer, Akademiker/forsker og underviser, Professionel) i den faglige bedømmelse. Ansøger bedes i ansøgningen – med bedst mulig dokumentation – forholde sig konkret til de syv lægeroller jævnfør Sundhedsstyrelsens rapport: De syv lægeroller, fra maj 2013

Du kan læse mere om rollemodellen (De syv lægeroller) her

Om Region Sjælland
Vi er regionens største arbejdsplads med mere end 17.000 medarbejdere og et budget på 17 mia. kroner. Vi løser opgaver inden for sundhed, psykiatri og regional udvikling og driver en række sociale institutioner. Klik ind på www.regionsjaelland.dk og læs mere om regionens opgaver, struktur og geografi. Du finder os også på Facebook, Twitter og LinkedIn.