Overlæge

Dette job er udløbet

Er du til faglige udfordringer, og kan du få øje på perspektivet i at blive en del af en specialiseret kardiologisk afdeling der allerede nu forbereder sig til at være en væsentlig aktør i Det Nye hospital Vest i Gødstrup, – så har du alle muligheder hos os.

Med visionen om patienternes hospital er vi i dag stærkt fokuseret på at udfordre og matche faglighed og ambitioner med smidige, sammenhængende og gode behandlingsforløb. Vi har nemlig en grundlæggende og veldokumenteret erfaring med, at faglig synergi og anvendt viden er selve motoren for gode patientforløb.

Efter åbningen af det sidste stykke motorvej omkring Silkeborg er der nu under 1 times kørsel til både Århus og Vejle!

Om kardiologien
Den kardiologiske funktion i Hospitalsenheden Vest udskilles den 1. januar 2017 til en selvstændig afdeling.
Aktuelt er vi indenfor det kardiologiske område i alt 14 overlæger og én afdelingslæge. Der er fem hoveduddannelsesforløb tilknyttet afdelingen i Herning og samme sted er der etableret et kardiologisk forskningsafsnit.

Modtagelsen af de akutte kardiologiske patienter i Hospitalsenheden Vest er samlet i Herning. Der er kardiologisk aktivitet med bl.a. ambulatorium, hjertesvigtsklinik og hjerterehabilitering i både Herning og Holstebro.

Der er invasiv kardiologisk funktion i Herning, hvor kardiologisk laboratorium er bestykket med to rum til KAG og pacemakerimplantation. Derudover er der et billeddiagnostisk center til både Hjerte-CT og Hjerte-MR.

Vi har eget ambulatorium med 7 high-end ekkokardiografer, arrytmimonitoreringsudstyr m.v.

Med dig på holdet
Flere forskningsafsnit i Hospitalsenheden Vest har status som Universitetsklinik, og med dig på holdet ønsker vi at styrke og udbrede den stærke forskningsaktivitet og læringskultur, som gror på hospitalet, på afdelingen og specifikt indenfor kardiologien.

Som overlæge skal du i samarbejde med afdelingsledelsen medvirke til at udvikle den kardiologiske funktion, og deltage i uddannelsen af yngre læger.

Vi arbejder kontinuerligt med at udvikle os indenfor kardiologisk billeddiagnostik og invasive kardiologiske funktioner, parallelt med en udvikling indenfor den kliniske kardiologi.
Bliver du motiveret af at være i et fagligt miljø, hvor initiativ belønnes og resultater skabes i fællesskab, så har du mulighederne hos os.

Vagt
Indenfor det kardiologiske område er der etableret to vagtlag med tilstedeværelsesvagt i Herning. Begge vagtlag deles med Medicinsk Afdeling. En kardiologisk forvagt, som består af introduktionslæger og læger i hoveduddannelsesstilling, og en bagvagt, som består af læger i hoveduddannelsesstilling og afdelingslæger.

Der er kardiologisk beredskabsvagt, som dækkes af overlægerne. Til stillingen er knyttet deltagelse i den kardiologiske beredskabsvagt. I forbindelse med omlægningen af vagtfunktionerne kan der på sigt blive tale om at deltage i tilstedeværelsesvagt.

Lægelige kvalifikationer
Der ønskes en ansøger med speciallægeuddannelse i intern medicin og kardiologi. Kardiologiens størrelse og antallet af speciallæger i afdelingen muliggør en subspecialisering.
Aktuelt er der mulighed for subspecialisering indenfor den ekkokardiografiske funktion med udredning på højeste faglige niveau eller indenfor det invasive område med funktion indenfor KAG eller i det billeddiagnostiske center indenfor Hjerte-MR.

Afdelingen har et kardiologisk forskningsafsnit og der vil være mulighed for at tilgodese din interesse for forskningsaktivitet. Overlægen skal i samarbejde med afdelingsledelsen medvirke til at optimere den kardiologiske funktion ved Hospitalsenheden Vest, herunder deltage i uddannelsen af yngre læger.

Det forventes, at ansøger har dokumenterede kompetencer indenfor det kardiologiske forsknings- og udviklingsarbejde, samt at overlægen kan dokumentere bred og aktuel faglig efteruddannelse.

Ansøger bør i ansøgningen forholde sig til speciallægens 7 roller, jf. Region Midtjyllands ”Retningslinjer for faglig bedømmelse af ansøgere til speciallægestillinger”, og bør i videst mulig omfang dokumentere sine kvalifikationer indenfor disse områder. Den faglige bedømmelse vil ske på baggrund af ansøgers oplysninger om egne kompetencer inden for hver af de 7 kompetenceområder.

Ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst for overlæger indgået mellem Danske Regioner og Foreningen af Speciallæger.
Stillingerne er omfattet af bestemmelserne om lokal løndannelse.
Ansættelse vil være betinget af tilfredsstillende børneattest.

Flere oplysninger
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til ledende overlæge Troels Niemann på tlf.nr. 30709012.

Ansøgningsfrist
Du kan søge jobbet online ved at klikke på ”Ansøg her!”. Vedhæft din ansøgning og dit CV.

Ansøgningen må være os i hænde senest tirsdag den 25. oktober 2016.

Stillings- og funktionsbeskrivelse

Da Region Midtjylland er igennem en væsentlig spareplan, vil omplaceringsramte medarbejdere der søger stillingen have fortrinsret til samtale.