Ledende overlæge med specialeansvar for lungemedicin Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Gødstrup Vores vision er klar – vi vil være Danmarks bedste medicinske afdeling – og du har nu mulighed for at blive en del af det hold, som får visionen til at leve i dagligdagen.

Dette job er udløbet

Stillingen som ledende overlæge med specialeansvar for lungemedicin ved Regionshospitalet Gødstrup er ledig til ansættelse pr. 1. marts 2023 eller efter aftale.

Du vil komme til at indgå i et stærkt ledelsesteam i en afdeling, hvor vi har sat barren højt.

 

Den ledende overlæge udgør sammen med oversygeplejersken i hhv. Sengeafsnit for Lungesygdomme og Klinik for Lungesygdomme afsnitsledelsen for det lungemedicinske speciale. Sammen har afsnitsledelsen ansvaret for den daglige drift, hvor målsætningen er at yde den allerbedste pleje og behandling til vores patienter. En anden vigtig opgave for afsnitsledelsen er at sikre den tværfaglige profilering og udvikling af specialet, således at det fortsat fremstår fagligt robust og stærkt – en attraktiv enhed, vi er stolte af.

 

I Medicinsk Afdeling betragter vi velfungerende og tætte ledelsesmakkerskaber mellem ledende overlæger og oversygeplejersker som afgørende for, at afdelingen og specialerne kan drifte effektivt og udvikle sig optimalt. Vi har hen over efteråret 2022 haft forløb med ledelsesudvikling med formålet at understøtte afsnitsledelserne og samspillet mellem afdelingsledelsen og afsnitsledelserne; forløbet fortsætter i 2023.

 

Medicinsk Afdeling

Vi er efterhånden godt landet i vores spritnye rammer på Regionshospitalet Gødstrup, og det er en fantastisk oplevelse at tage et helt nyt hospital i brug. Vi oplever hver dag, at det at være samlet under samme tag højner både det faglige og sociale fællesskab samtidig med, at patienterne tilbydes de bedste rammer for effektive behandlingsforløb. Medicinsk Afdeling varetager den medicinske funktion for ca. 300.000 borgere i den vestlige del af Region Midtjylland og har ud over hovedfunktionen i Gødstrup også funktioner i Center for Sundhed, Holstebro og i Ringkøbing Sundhedshus. Der er fælles afdelingsledelse bestående af cheflæge og chefsygeplejerske.

 

Afdelingen varetager diagnostik, behandling og pleje inden for følgende specialer: hæmatologi, lungemedicin, infektionsmedicin, endokrinologi, nyremedicin, reumatologi, gastroenterologi og geriatri. Afdelingens normerede sengekapacitet er 115 senge fordelt på fem sengeafsnit; den aktuelle sengekapacitet er 73 senge, som vi har et stærkt håb om at kunne øge til 90 senge i løbet af 2023. Der er tilhørende ambulant funktion inden for alle af afdelingens otte specialer samt et stort dialyseafsnit med 36 dialysepladser og klinik for udredning af patienter mistænkt for cancer.

Ud over at være arbejdsplads for ca. 500 fastansatte medarbejdere er afdelingen også uddannelsessted for medicinstuderende, sygeplejestuderende og social- og sundhedsassistentelever på alle trin af uddannelsesforløbene.

 

I Medicinsk Afdeling har vi konstant fokus på at blive bedre i planlægningen af vores patientforløb, således at patienten får den bedste behandling og pleje. Vi arbejder meget målrettet med bl.a. patient-/pårørende-inddragelse, overgangen fra hospital til eget hjem og implementering af tekniske løsninger – alt sammen med formålet at give værdi for patienten.

 

Den lungemedicinske funktion

Afsnit for Lungesygdomme består af et velfungerende sengeafsnit med 16 senge og ambulant klinik, hvor vi varetager ambulant udredning af lungekræft, udredning og behandling af KOL, sarkoidose, astma, allergi, respirationsinsufficiens, obstruktiv søvnapnø hos patienter med BMI over 35 og lungesygdomme generelt. Vi har særligt fokus på NIV-behandling og highflow til patienter med kronisk respirationssvigt. Mange af vores patienter er ofte svært syge og har brug for en målrettet tværfaglig og tværsektoriel indsats, hvilket vi arbejder intenst på, og det forventes, at vores nye kollega er villig til at deltage i dette arbejde.

 

Lungemedicinsk lægebemanding

Den lungemedicinske funktion varetages af den ledende, specialeansvarlige overlæge, som har det overordnede faglige ansvar for specialet samt yderligere 4 speciallæger. Derudover har afdelingen læger i forskellige stadier i uddannelsen: KBU-læger, introduktionslæger, HU-læger og AP-læger samt også medicinstuderende.

 

Arbejdstilrettelæggelse

Ledende overlæge med specialeansvar indgår ikke i vagten, men har dagligt fremmøde på hverdage. Herudover vil der være mulighed for at bidrage til afvikling af stuegang i weekender og på helligdage.

Der er etableret fem vagtlag med tilstedeværelsesvagt: speciallægevagt, overdragelsesvagt, sengeafsnitsvagt, modtagevagt og assisterende overdragelsesvagt.

 

Der er beredskabsvagt for hæmatologi og nefrologi, som dækkes af de to specialers overlæger.

 

Ledende overlæges funktion

·         Være tæt sparringspartner for afdelingsledelsen ift. afdelingens overordnede strategi og retning, bl.a. gennem deltagelse i afdelingens tværfaglige lederteam, der består af afdelingsledelsen, ledende overlæger, oversygeplejersker og sekretariatsleder.

·         Sikre højst mulig kvalitet i patientbehandling og patientpleje og til samordning af behandling og pleje med afdelingens øvrige afdelinger.

·         Prioritere efter- og videreuddannelse af det lægefaglige personale og andre personalegrupper.

·         Aftalte mission, vision og strategi gennemføres i afdelingen.

·         Sikre den løbende dokumentation af afdelingens opgaver, produktion og kvalitet.

·         Iværksætte udviklings- og forskningsopgaver og derved bidrage til fagets løbende udvikling og omdømme.

·         Indgå i alle driftsopgaver på lige fod med de øvrige speciallæger i sengeafsnit og klinikker.

·         Støtte og medvirke til nye forskningsopgaver i det lungemedicinske speciale.

·         Efterleve og konkretisere afdelingens værdier.

·         Der henvises i øvrigt til stillings- og funktionsbeskrivelsen.

 

Desuden forventer vi

·         At du altid sætter patienten først – også i en travl hverdag.

·         At du byder dig til, når dagligdagen er presset.

·         At du deltager aktivt i den daglige kliniske vejledning af yngre kolleger.

·         At du har stærke samarbejdsevner både mono- og tværfagligt og stimulerer samarbejdet både internt i afdelingen, til andre afdelinger og hospitalet samt tværsektorielt.

·         At du er loyal, beslutningsdygtig, ansvarlig og visionær.

·         At du har stærke kommunikative evner både mundtligt og skriftligt.

·         At du har en akademisk tilgang til klinisk arbejde.

·         At du holder den gode tone og optræder som en samlende figur i afdelingen.

 

Vi kan tilbyde dig:

·         Et udfordrende og udviklende speciallægejob med høj grad af selvbestemmelse.

·         At medvirke i udvikling af det lungemedicinske speciale på Regionshospitalet Gødstrup.

·         Et stærkt fagligt miljø med fokus på et balanceret forhold mellem privatliv, efteruddannelse og produktion.

·         Arbejde i en afdeling med et højt fagligt niveau og en dygtig medarbejderstab, hvor visionen er at blive Danmarks bedste medicinske afdeling.

·         Gode faglige og personlige udviklingsmuligheder.

·         Et aktivt undervisnings- og forskningsmiljø.

 

Lægelige kvalifikationer

Der ønskes en ansøger med speciallægeuddannelse i intern medicin: lungemedicin.

 

Ansøger med ledelsesmæssig erfaring vil blive foretrukket. Hvis du ikke har ledelsesmæssig erfaring, forventer vi, at du har et stort ønske om at deltage i relevant lederuddannelse.

 

Den ledende overlæge med specialeansvar skal i samarbejde med de øvrige speciallæger i afdelingen og Afdelingsledelsen medvirke til at optimere den intern medicinske funktion ved Regionshospitalet Gødstrup, herunder deltage i uddannelsen af yngre læger.

 

Ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst for lægelige chefer indgået mellem Danske Regioner og Foreningen af speciallæger.

Stillingen er omfattet af bestemmelserne om lokal løndannelse. Ansættelse er betinget af tilfredsstillende børneattest.

 

Udgangspunktet for at være kvalificeret til en overlægestilling er, at ansøgeren har haft ansættelse som afdelingslæge eller tilsvarende inden for det pågældende speciale eller fagområde i minimum fem år efter, at vedkommende har fået sin speciallægeanerkendelse. Såfremt ansøgers kvalifikationer for varetagelse af en overlægestilling er opfyldt, kan der dispenseres fra udgangspunktet om minimum fem års ansættelse som speciallæge forud for en ansættelse som overlæge.

 

Vi ser frem til at høre fra dig og inviterer meget gerne på et besøg og en uforpligtende kop kaffe.

 

Flere oplysninger om stillingen
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til cheflæge Lars Toft Nielsen på tlf. 51531393.

Ansøgningsfrist
Du kan søge jobbet online på Regionens hjemmeside,www.rm.dk/job ved at klikke på ”Send ansøgning”. Vedhæft din ansøgning og dit CV. Vedhæftede dokumenter skal være i pdf- eller wordformat.

 

Din ansøgning vil vi gerne modtage senest mandag den 16. januar 2023.

 

Samtaler forventes afholdt onsdag den 25. januar.

Stillings- og funktionsbeskrivelse

Stillingen er som udgangspunkt en fuldtidsstilling.

Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret til samtale.

Søg stillingen via “søg job”-knappen.