Lægefaglig direktør søges til Aalborg Universitetshospital

Dette job er udløbet

Du skal have visioner og store ambitioner på patienternes og medarbejdernes vegne, og du skal være klar til at stå på mål for, at Aalborg Universitetshospital tilbyder behandling af højeste faglige kvalitet. Med fokus på forskning, innovation og en høj grad af specialisering bidrager du til, at vi er et attraktivt universitetshospital og en arbejdsplads med fokus på medarbejdernes arbejdsmiljø.

Du går forrest og skaber sammenhæng på tværs af specialer og forstår vigtigheden af at være synligt til stede på alle niveauer i organisationen, ligesom du er en stærk ambassadør for hospitalet i nationale og internationale sammenhænge.

Vi har netop lagt de første brikker til en ny patientnær ledelse, som skal spilles i topform. Du skal tæt på de nye vicedirektører, tæt på afdelingsledelser, cheflæger og professorer og tæt på det tværfaglige samarbejde. Vi skal sammen finde vejen til øget patientnær ledelse i sundhedsvæsenet i Nordjylland.

Opgaven og rollen som lægefaglig direktør
Som lægefaglig direktør skal du sammen med den øvrige ledelse sikre, at Aalborg Universitetshospital tilbyder den nyeste behandling og skaber sikker faglig drift. Vi skal lede indenfor de økonomiske rammer, optimere og tænke nyt i forhold til patientforløb og et forbedret flow, stærkt fokus på det akutte område, belægningsplanlægningen, digital sundhed, rekruttering og patientnær ledelse. Du skal sammen med ledere og medarbejdere sikre, at patienterne oplever et velfungerende universitetshospital med mindst muligt pres.

Du bliver en vigtig nøgleperson i samarbejdet med Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet og skal medvirke til, at vi fortsat har et aktivt samarbejde og fælles billede af uddannelses- og forskningsstrategierne. Vi skal sammen sikre rammerne for en attraktiv lægeuddannelse og for sundhedsfaglig forskning i international topklasse. Dette afspejles bl.a. i specialeplanen, som også bliver et af dit ansvarsområder.

Rekruttering og fastholdelse af læger til uddannelsesstillinger, faste stillinger, forskningsbaserede stillinger og lederstillinger er en kritisk og afgørende faktor i et arbejdsmarked under pres og hastig forandring. Det kræver et proaktivt og strategisk fokus at sikre, at hospitalet har en pipeline, hvor visioner og din indsats skal bidrage til at skabe en bemandingssituation i balance.

Sammen med den øvrige Hospitalsledelse får du et særligt ansvar for at udvikle og engagere hospitalets ledere og medarbejdere i målrettet strategisk udvikling. Patientnær ledelse er en bevægelse mod mere ledelseskraft tæt på patienten, mindre afdelingsledelser, bedre rammer til personaleledelse og fokus på, at god ledelse er en holdsport. Med din indsigt i klinikkens vilkår kan du skabe nysgerrighed og opbakning i lægegruppen, som du har en nær og tæt kontakt med.

Aalborg Universitetshospital er en del af Region Nordjylland, og som lægefaglig direktør skal du fungere professionelt i en politisk styret organisation, og hjælpe med at holde vores politikere opdaterede inden for dit felt. Du er en del af Hospitals-MED udvalget og bidrager til et velfungerende samarbejde på tværs af hospitalet. Når vi flytter ind i Nyt Aalborg Universitetshospital, skal du være med til at sikre omstillingen og medvirke til, at vi får tilrettelagt patientforløbene og udnytter potentialet i de nye omgivelser.

Vores forventninger til dig
Erfaring:

  • Du har en bred ledelseserfaring, gerne fra et større hospital, ligesom du har indsigt i og erfaring med den politiske ledelse af offentlige hospitaler.
  • Er respekteret og fagligt dygtig inden for dit felt, gerne underbygget af forskningskompetencer.
  • Solidt kendskab til den nationale sundhedsdagsorden, herunder stor og dækkende indsigt i hospitalsdrift og til sundhedssektoren.
  • Et stærkt nationalt netværk og tydeligt internationalt udsyn.
  • Erfaring med at skabe velfungerende og udviklende samarbejder i stærke faglige og forskningsmæssige miljøer

Personlige og ledelsesmæssige kompetencer:

  • Du skal være en dygtig holdspiller, der kan udfordre og bringe nye perspektiver ind i løsningen af opgaverne i hospitalsledelsen.
  • Du skal besidde et åbent og innovativt mindset, være visionær, strategisk orienteret og bidrage til tværfagligt og tværsektorielt samarbejde.
  • Trives i en udadvendt rolle med mange samarbejdspartnere.
  • Du kan begejstre og være tydelig i dialogen med alle lag i organisationens, mestre diplomatiets kunst og skabe samspil og samarbejde.
  • Du har styr på den internationale lægefaglige udvikling.
  • Du går gerne forrest, er tillidsvækkende og er uhøjtidelig i samspillet med andre.
  • Du skal kunne stå i ledelsesmæssige svære beslutninger og håndtere disse i samarbejde med ledere og medarbejdere.

Om Aalborg Universitetshospital
Som det største hospital i Region Nordjylland spiller Aalborg Universitetshospital en central rolle i det samarbejdende nordjyske sundhedsvæsen. Vores kerneopgave er at give den bedste, sikreste og mest effektive behandling med patienten som partner, og at være et universitetshospital hvor mennesket er i centrum.

Vores værdier er indflydelse, tillid, ordentlighed og professionalisme. Værdierne skal være tydelige i mødet med patienten og de pårørende. Og de gælder i samarbejdet med kolleger og samarbejdspartnere. Gennem kommunikation og koordinering skaber vi sammenhæng for hver enkelt patient, og er i det hele taget sammen om at gøre hver dag god, uanset hvad vi laver.

Vi er patientens hospital og en stor arbejdsplads for mange medarbejdere, hvor det skal være godt at være for alle. Vi har en uhøjtidelig kultur og et godt arbejdsmiljø, hvor der også skal være plads til humor og medmenneskelighed. Som lægefaglig direktør bliver du en del af et dedikeret og omstillingsparat hospital, der gennem forskning, uddannelse og faglig udvikling tilbyder patienten den bedste behandling.

Yderligere info
Du er velkommen til at kontakte Lars Muusmann, MUUSMANN A/S på 40 76 72 27 eller hospitalsdirektør Jens Ole Skov på 20 73 68 33 for en fortrolig samtale om stillingens indhold, muligheder og vilkår.

Læs mere om den aktuelle handleplan 2022 for Aalborg Universitetshospital
Læs mere om Region Nordjyllands fokusområder

Ansættelsesvilkår
Stillingens titel er lægefaglig direktør for Aalborg Universitetshospital. Den lægefaglige direktør indgår i Hospitalsledelsen på Aalborg Universitetshospital og refererer til hospitalsdirektøren.

Stillingen indeholder en attraktiv lønpakke og pensionsordning jf. aftale for lægelige chefer, og der er mulighed for kontraktansættelse.

Ansøgningsfristen udløber den 20. november. Tiltrædelse 1. februar 2023 eller efter nærmere aftale. Der vil være ledelsestest hos MUUSMANN A/S i Århus for de kandidater, der går videre til 2. samtale.

Om Region Nordjylland
Region Nordjylland leverer velfærd til omkring 590.000 nordjyder inden for sundhed, regional udvikling og det specialiserede socialområde. Vi er ca. 15.000 medarbejdere om opgaven, der med et utal af forskellige fagligheder hver dag arbejder for at skabe værdi for de nordjyske patienter og borgere og et sammenhængende Nordjylland. Hos os kan du både gøre karriere, gøre hver dag vigtig og gøre en forskel. Læs mere om regionen på www.rn.dk.