Stilling som ledende overlæge med tværfagligt ledelsesansvar på Hammel Neurocenter En stilling som ledende overlæge med tværfagligt ansvar på Regionshospitalet Hammel Neurocenter, Hospitalsenhed Midt, er ledig til besættelse pr. 1. marts 2023 eller snarest derefter.

Dette job er udløbet

Hovedarbejdssted Hammel.

Regionshospitalet Hammel Neurocenter er en højtspecialiseret og internationalt højt

profileret universitetsklinik der som fagligt udviklings- og forskningshospital varetager neurorehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade med udgangspunkt i individuelt tilrettelagte forløb ud fra en bio-psyko-social sygdomsmodel (De WHO funderede ICF-kriterier) med høj tværfaglighed og inddragende tilgang.

Om stillingen:

Vi søger en ledende overlæge, der sammen med cheflægen indgår i et lægefagligt lederteam, der også inkluderer den uddannelsesansvarlige overlæge og den kvalitetsansvarlige overlæge.

Den ledende overlæge og cheflægen varetager som ledelsesteam den daglige ledelse af hele lægegruppen på RHN

Den ledende overlæge har desuden et særligt tværgående ansvar i forhold til den faglige og organisatoriske ledelse af det lægelige arbejde ved RHN i tæt samarbejde med cheflægen og resten af det lægefaglige lederteam herunder det daglige ansvar for afvikling af patientforløb fra visitation til indlæggelse, fra indlæggelse til udskrivning og evt. ambulant virksomhed.

Der søges en ledende overlæge, som:

  • indgår i den samlede overlægegruppe på RHN
  • vil være klinisk overlæge med ansvar i et afsnit
  • vil være i faglig ledelse i triadeledelsen på eget afsnit
  • overordnet vil være aktivt involveret lægefagligt i triadeledelserne på de øvrige afsnit
  • på flere områder vil være involveret i den lægefaglige udvikling i samarbejde med cheflægen.

Udover, at den ledende overlæge vil være klinisk overlæge med ansvar i et afsnit, ligger der en række tværgående arbejdsopgaver der løses i samarbejde med cheflægen og de øvrige medlemmer af det lægefaglige lederteam:

  • ansvarlig for den faglige opdatering og udvikling og kvalitetssikring af patientforløb i samarbejde med de øvrige overlæger.
  • udvikle behandlingstilbuddet for patienter under indlæggelse samt i ambulant regi i samarbejde med de øvrige speciallæger.
  • bidrage til rekruttering, planlægning og organisering af personaleressourcer i overensstemmelse med RHNs behov.
  • ansvarlig for introduktion og kompetenceudvikling i den samlede lægegruppe i samarbejde med den uddannelsesansvarlige overlæge og den prægraduate lektor.
  • ansvarlig for den faglige kvalitet og koordinering af den lægefaglige undervisning.

Den ledende overlæge forventes at indgå i vagt sammen med hospitalets øvrige speciallæger med vagt fra egen bolig på hverdage efter kl. 15.30 (30 min. tilkald). Weekend og helligdage

er der tilstedeværelse i Hammel til kl. 15. Vagtforpligtelsen på Skive- og Lemvigmatriklerne

varetages pr. telefon og via EPJ i samarbejde med vagthavende sygeplejersker på matriklerne. Vagtarbejdet består i håndtering af akutte tilstande eksempelvis infektioner, vurdering af forandring i den kliniske tilstand, agitationsbehandling og opfølgning på/justering af medicinsk behandling af anden karakter. Der modtages ikke akutte eller elektive patienter i vagten, fraset i dagtid på lørdage og søndage, hvor planlagte indlæggelser/overflytninger af stabile patienter forekommer.

Kompetencer:

Ansøger forventes at være overlægekvalificeret og erfaring inden for neurorehabilitering eller et fagligt område relevant for neurorehabilitering forudsættes. Specialebaggrund inden for neurologi eller neurokirurgi prioriteres højt. Anden speciallægebaggrund vil blive vurderet i forhold til relevans i stillingen.

Socialmedicinske opgaver og tværsektorielt samarbejde er en vigtig del af udskrivnings-processerne for at sikre sammenhængende patientforløb. Der vil blive tilbudt den nødvendige oplæring og opkvalificering inden for ovenstående felter i samarbejde medlægegruppen eller eksternt via efteruddannelsesaktivitet, efter aftale med cheflægen.

Samarbejde, tværfaglig nysgerrighed og faglig ambition.

Den ledende overlægen skal kunne indgå i et interdisciplinært tværfagligt samarbejde omkring patientens behandling og være forløbsansvarlig og fagansvarlig i et evt. subspeciale. Neurorehabilitering er et ungt lægeligt speciale, hvor ambition, lyst og evne til at gå ind i faglig udvikling og systematisk tænkning omkring vidensudvikling og opsamling af data er nødvendigt.

Inddragelse, samtale og ledelse

Patient- og pårørendesamarbejdet er essentielt i patientforløbet for den hjerneskadede patient med betydning for behandlingseffekt, hvorfor den ledende overlæge skal kunne arbejde ud fra en involverende tilgang. Således er gode kommunikative evner med anerkendelse, respekt, lyttende tilgang og klarhed i egen faglighed påkrævet, både i kerneopgaven, i det tværfaglige samarbejde og i patient-pårørendesamarbejdet.

Den ledende overlægen forventes desuden at indgå i triadeledelse med de to afsnitsledere (en sygeplejerske og en terapeut) i forhold til patientforløb, faglig udvikling mv. Der er ikke per-sonaleansvar, men forventning om at bidrage til god trivsel og godt arbejdsmiljø i afsnittet.

Kollegialt består lægegruppen på RHN af 16 speciallæger med forskellig faglig baggrund. Der forventes sparring mellem specialerne omkring behandlingsbehov inden for forskellige områder, således at afsnittets læge kan varetage behandlinger ud fra patientens samlede

sygdomsbyrde uafhængigt af eget speciale.

Der vil blive planlagt en omfattende individualiseret introduktion til specialet og Neurocenteret.

Om Regionshospitalet Hammel Neurocenter

Regionshospitalet Hammel Neurocenter behandler patienter med svær erhvervet hjerneskade (fx traumer, hjerneblødninger, apopleksi tumorer, infektioner mv.). Neurocentret er udpeget af Sundhedsstyrelsen til at varetage den højtspecialiserede neurorehabilitering i Vestdanmark, med et patientgrundlag på ca. 3 mio. Neurocentret er faglig ansvarlig for neurorehabiliteringssenge på matriklerne i Hammel, Skive, Silkeborg og Lemvig.

Regionshospitalet Hammel Neurocenter er opbygget med i 4 subspecialer med tilhørende klinikker:

  • subspeciale for tidlig neurorehabilitering
  • kognitiv subspeciale
  • sensomotorisk subspeciale
  • subspeciale for Børn og Unge

Neurocentret har ca. 650 medarbejdere, 19 faggrupper og 10 afsnit. Der er 76 sengepladser i Hammel, 27 senge fordelt på to afsnit i Skive og 13 senge i Lemvig. Herudover har Neuro-centret tilknyttet 6 senge på intensiv afdeling på Regionshospitalet Silkeborg, hvor patienter i respirator kan modtages til tidlig neurorehabilitering Neurocentret er en universitetsklinik med 1 professor og omkring 10 ph.d.-studerende under Aarhus Universitet. Dertil er der et Uddannelsescentret, som afholder kurser, for såvel interne som eksterne kursister, i emner vedrørende neurorehabilitering. Læs mere om Regionshospitalet Hammel Neurocenter på www.neurocenter.dk Særligt om ledelsesforhold Centerledelsen udgøres af cheflæge, chefsygeplejerske og chefterapeut. Regionshospitalet Hammel Neurocenter har en ledelsesstruktur, hvor der er gennemført en vidtgående decentralisering af ansvar og kompetencer.

Om Hospitalsenhed Midt

Hospitalsenhed Midt omfatter de 4 Regionshospitaler Viborg, Silkeborg, Hammel Neurocenter og Skive og har ca. 4.200 medarbejdere samt et budget på 2,4 mia. kr. årligt. De fire regionshospitaler danner tilsammen en hospitalsenhed, der har en stærk faglig profil og er i kraft af specialernes kompleksitet og bredde en af de bredest specialiserede hospitalsenheder i Jylland.

Se nærmere om Hospitalsenhed Midt på www.hospitalsenhedmidt.dk

Om løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til gældende overenskomst på området. Med henvisning til Lov om indhentelse af børneattest i forbindelse med ansættelse af personale m.v., vil der blive indhentet børneattest i forbindelse med eventuel ansættelse. Ansættelsen sker ved Region Midtjylland med tjeneste indtil videre ved Hospitalsenhed Midt, Regionshospitalet Hammel Neurocenter

Yderligere oplysninger

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til: Cheflæge Kåre Severinsen på tlf. 2636 8600 / 7841 9001

Din ansøgning

Ansøgningen skal være os i hænde den 14. november 2022 med dokumentation for uddannelse, speciallægeuddannelse, tidligere beskæftigelse m.v. samt skema til bedømmelse af lægefaglige kompetencer for ansøger til stilling som ledende overlæge i Region Midtjylland.

Samtaler forventet afholdt den 21. november. 2022

Stillingen er som udgangspunkt en fuldtidsstilling.

Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret til samtale.

Søg stillingen via “søg job”-knappen.