Ledende overlæge, Kirurgisk Afdeling, Holbæk Sygehus

Dette job er udløbet

Vil du lede en velfungerende Kirurgisk Afdeling, og sammen med den ledende oversygeplejerske, stå i spidsen for fortsat udvikling af afdelingens faglige profil, og et godt arbejdsmiljø?

Som ledende overlæge på Kirurgisk Afdeling varetager du i samarbejde med den ledende oversygeplejerske den strategiske, administrative og faglige ledelse af afdelingen. Afdelingsledelsen fordeler under fælles ansvar de ledelsesmæssige og administrative opgaver mellem sig, og refererer direkte til Sygehusledelsen. Afdelingsledelsens væsentligste fælles ledelsesopgave består i den overordnede drift og udvikling af afdelingen, blandt andet i forhold til kompetenceudvikling og uddannelse.

Kirurgisk Afdeling

Kirurgisk Afdeling varetager både akut og elektiv kirurgi, åben såvel som laparoskopisk. Som del af et velfungerende akutsygehus modtages også traumer, og der er fokus på at optimere og vedligeholde de traumekirurgiske kompetencer. Afdelingen er kendt som et attraktivt uddannelsessted med spændende læringsmuligheder, samt tilbud om simulationstræning og kurser.

Afdelingen har en livlig forskningsaktivitet for både læger og sygeplejersker, med Ph.d.-studerende og særlig fokus på det, de fleste af vores patienter fejler og har behov for.

Afdelingen prioriterer et godt arbejdsmiljø i alle funktioner, og det tværfaglige samarbejde vægtes højt.

Afdelingen har ét sengeafsnit med 38 senge, heraf seks gynækologiske senge, som varetages af gynækologiske læger, et ambulatorium med ca. 3.800 besøg årligt, samt et ny renoveret endoskopiafsnit med seks stuer og ca. 8.000 besøg årligt. Der foretages endoskopier incl. ERCP og koloskopi med EMR.

Det ene afsnit har primært akutte, kirurgiske patienter indlagt. Disse patienter indlægges normalt via sygehusets Akutafdeling, hvor der skrives journal, tages blodprøver, CT-scannes og opstartes behandling, herunder effektivt teamsamarbejde omkring akutte højrisiko abdominal kirurgiske forløb (DAKIR-patienter). Patienterne modtages herefter i stamafdeling eller på operationsgang.

Det andet afsnit har primært elektive patienter, der indgår i accelererede patientforløb. Afdelingen råder dagligt over to moderne operationsstuer, heraf en akutstue. Et stigende antal elektive patienter behandles i samme-dags-kirurgisk regi, med tre operationsstuer til brug for de kirurgiske specialer.

Afdelingen disponerer over lejer på Central Operationsgang og på Samme Dags Kirurgisk afsnit. Et stadigt stigende antal skopi-patienter henvises som cancerpakker og screeningspatienter. Ved fund af cancer, viderehenvises kolorektalcancer-patienter efter bopæl til universitetshospitalet i Køge eller Slagelse Sygehus, medens øvre gastrointestinale tumorpatienter sendes til Rigshospitalet og Odense Universitetshospital.

Afdelingen har tilknyttet tre lektorater til undervisning af studenter og Ph.d.- studerende. God undervisning af studenter og yngre læger, tillægges stor betydning for rekruttering af kommende kirurger. Afdelingen ønsker at fastholde en høj grad af positive tilbagemeldinger, både fra studerende og personale i formaliseret videreuddannelse.

Der er ansat yngre læger i introduktionsstillinger og hoveduddannelsesforløb i kirurgi, samt læger i KBU-forløb. Der er ansat 12 overlæger, 4 afdelingslæger og 1-4 1. reservelæger.

Der ansat i alt ca. 130 medarbejdere, fordelt på læger, plejepersonale, sekretærer og servicemedarbejdere.

Holbæk Sygehus

Holbæk Sygehus er et af fire akutsygehuse i Region Sjælland. Vores ambition er, at Holbæk Sygehus skal opleves som et patientvenligt, ambitiøst og veldrevet sygehus i konstant udvikling. Samtidig spørger vi os selv, om ”det gavner patienten”. Det gør vi, fordi målet er, at vores patienter modtager den bedst mulige behandling og oplever fleksibilitet og indflydelse i et stadigt mere nært og digitalt sundhedsvæsen. Holbæk Sygehus skal i gang med at udarbejde en ny generalplan for sygehuset. Det betyder, at sygehuset de kommende år står over for en spændende udvikling og omfattende nybyggeri.

Den rette kandidat:

  • Er speciallæge i kirurgi med dansk autorisation og bredt uddannet inden for faget
  • Har viden og erfaringer fra arbejde på forsknings- og udviklingsområdet i bred forstand
  • Har dokumenteret erfaring med ledelse, enten faglig ledelse eller i anden form
  • Er ledelsesmæssigt velfunderet med formel lederuddannelse eller er indstillet på at påbegynde en videregående lederuddannelse
  • Har erfaring med administration, herunder budgetplanlægning, økonomi og ressourcestyring
  • Har god analytisk kapacitet, og dermed gode forudsætninger for strategisk og fremadrettet tænkning
  • Har stærke kommunikative egenskaber, og evner at formidle både præcist og engageret på alle niveauer
  • Er en lyttende og inddragende leder, der sikrer, at de mange kompetencer hos ledere og medarbejdere bliver bragt i spil på en konstruktiv måde
  • Er netværksskabende både internt på sygehuset, i regionen og nationalt
  • Kan bidrage til den generelle udvikling af Holbæk Sygehus og videreføre arbejdet med det sammenhængende og sikre patientforløb

Tiltrædelse 1. juni 2022 eller snarest muligt efter aftale. Løn og ansættelsesforhold i henhold til gældende aftale for lægelige chefer.

Du er velkommen til at kontakte lægefaglig vicedirektør Dan Brun Petersen på tlf. 93 56 88 07 for en fortrolig drøftelse.

Ansøgningsfristen er den 24. januar 2022. 1. samtalerunde med samtaleudvalget vil foregår 1. februar og 2. samtalerunde vil foregå 9. februar. Ansøgere der går videre til 2. samtalerude vil skulle gennemgå et testforløb.

Om Holbæk Sygehus

Holbæk Sygehus er en innovativ arbejdsplads med masser af muligheder for personlig og faglig udvikling. Vi vil være førende i diagnostik og behandling af almene og hyppigt forekommende sygdomme, og vi har velfungerende forskningsmiljøer på disse områder.

Vi er et ambitiøst og veldrevet sygehus med en flad ledelsesstruktur – så vejen fra idé til handling er kort. Vi glæder os til at byde dig velkommen på holdet. Du kan se mere om job på Holbæk Sygehus her.