Klinisk overlæge til Kriminalforsorgen Sjælland Er du speciallæge og har du lyst til at stå i spidsen for sundhedsbetjeningen af de indsatte i Kriminalforsorgen Sjællands fængsler og arresthuse, så er det dig vi søger!

Dette job er udløbet

En styrket sundhedsbetjening i Kriminalforsorgen Sjælland

I Kriminalforsorgen Sjælland har vi samlet og centraliseret sundhedsbetjeningen af områdets indsatte i en fælles sundhedsenhed, som er organiseret under områdekontoret i Ringsted. Målet med at samle sundhedsbetjeningen i en samlet enhed er at opnå en professionel, bæredygtig, omkostningseffektiv og ensartet sundhedsbetjening af høj kvalitet på tværs af områdets matrikler.

Om sundhedsenheden

Sundhedsenheden har det overordnede ansvar for lægelig og sygeplejefaglig udredning og behandling af somatiske sygdomme, substitutionsbehandling og medicinhåndtering for områdets indsatte. I sundhedsenheden indgår de læger, sygeplejersker og lægesekretærer, som varetager sundhedsbetjeningen på områdets matrikler, dvs. i en række arresthuse, Jyderup Fængsel, som for nylig er åbnet som landets første kvindefængsel, samt Storstrøm Fængsel.

Din opgave

Du vil som klinisk overlæge have det overordnede lægefaglige ansvar for de behandlingsfaglige aktiviteter og for kvalitetssikring af diagnostik og behandling.

Du vil samtidig også være personaleansvarlig leder for sundhedsenhedens 13 medarbejdere. Dit fokus vil være at sikre faglig ledelse og kompetenceudvikling af medarbejderne. Du vil referere til områdechefen for resocialisering. Din arbejdsplads vil være i områdekontoret i Ringsted, dog forventes din tilstedeværelse på områdets matrikler i varieret omfang, hvor du vil have en eller flere arbejdsdage.

Dine hovedopgaver vil være, at:

  • Sætte retning for det behandlingsrettede arbejde, herunder udstikke, omsætte og formidle den overordnede retning for sundhedsenhedens arbejde samt for kriminalforsorgen som helhed.
  • Sikre kvaliteten af enhedens opgaveløsning samt sikre, at den sundhedsfaglige betjening ligger inden for såvel kriminalforsorgens som sundhedsmyndighedernes ramme.
  • Sikre hensigtsmæssige arbejdsgange og koordinering af indsatser på tværs af faggrupper med henblik på at sikre sammenhængende patientforløb.
  • Personaleledelse af sundhedsenhedens medarbejdere.
  • Sikre at sundhedsenheden er kendt som en attraktiv og udviklende arbejdsplads med et godt arbejdsmiljø.
  • Etablere og opretholde positive samspilsrelationer med alle relevante samarbejdsparter.
  • Sikre optimal anvendelse af enhedens ressourcer.
  • Deltagelse i enhedens kliniske arbejde i balance med varetagelsen af ledelsesopgaverne.

Om dig

Vi forventer, at du:

  • Har bred klinisk erfaring samt kompetencer inden for det almene medicinske område.
  • Er speciallæge inden for almen medicin, samfundsmedicin, psykiatri eller andet relevant speciale.
  • Har erfaring med ledelse, påtager dig lederskab og har uddannelse- og eller erfaring inden for forandringsledelse.
  • Besidder stærke relationelle – og kommunikative kompetencer og praktiserer en åben og inddragende ledelsesstil, som er præget af imødekommenhed og lydhørhed.
  • Besidder gennemslagskraft og formår, i kraft af din faglige og personlige integritet, at skabe bred opbakning til forslag og ideer.
  • Har gode organisatoriske kompetencer og forstår at manøvrere på tværs af organisationslag.
  • Er loyal og kan håndtere at arbejde i en politisk styret organisation.

Hvad tilbyder vi?

  • En helt særlig mulighed for at sætte dit præg på den fremtidige sundhedsfaglige betjening af områdets indsatte.
  • En helt særlig mulighed for at sikre kvaliteten og sammenhængen i sundhedsydelserne for en patientgruppe med mange forskellige sundhedsrelaterede behov.
  • En spændende udfordring ved at arbejde for en styrket sundhedsbetjening i rammer, som i høj grad adskiller sig fra det øvrige sundhedsvæsen.
  • Et job, hvor du forventes at udøve tydelig sundhedsfaglig ledelse.
  • Stor mulighed for at tilrettelægge måden hvorpå sundhedsenheden skal samarbejde med interne og eksterne aktører, herunder med Herstedvester Fængsel, som primo 2022 overtager opgaven med psykiatrisk og psykologfaglig betjening af matriklerne i Kriminalforsorgen Sjælland.
  • En spændende hverdag, hvor sundhedsbetjeningen skal gå hånd i hånd med sikkerhed og resocialisering.
  • Et job hvor opgaveløsningen er afhængig af et respektfuldt samarbejde med forskelligartede personalegrupper, blandt andet sygeplejersker, læger, lægesekretærer, fængselsbetjente og socialrådgivere.
  • En hverdag præget af travlhed, uforudsigelighed og mening.

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen besættes på individuel kontrakt med vilkår svarende til rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten.  Stillingen er lønmæssigt indplaceret svarende til løngruppe 1 i rammeaftalen. Der vil herudover blive optaget forhandling om et kvalifikationstillæg afhængig af erfaring og kvalifikationer. Stillingen rummer gode muligheder for relevant efteruddannelse, deltagelse i konferencer mv.

Ansættelsesområdet er kriminalforsorgen.

Arbejdsstedet er Kriminalforsorgen Sjælland, områdekontoret i Ringsted, Tinggade 15, 4100 Ringsted.

Stillingen ønsket besat snarest muligt.

Sikkerhedsgodkendelse er en forudsætning for ansættelse, ligesom du skal kunne opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsen.

Yderligere oplysninger

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til områdechef i Kriminalforsorgen Sjælland Anne Bergstedt på telefon 72 55 45 53.

Vi forventer at holde første samtale mandag den 29. november 2021 og anden samtale fredag den 3. december 2021.

Ansøgningen

Stillingen søges elektronisk via knappen ”Søg job”.

Ansøgning, cv, dokumentation for uddannelse samt andet relevant materiale skal være modtaget i rekrutteringssystemet senest torsdag den 25. november 2021.

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.

Kriminalforsorgen begrænser kriminalitet og skaber tryghed i samfundet. Det har vi tilfælles med politiet, anklagemyndigheden og domstolene, som er de andre myndigheder i straffesagskæden. Vi sikrer, at domstolenes domme bliver fuldbyrdet. Det er både frihedsstraffe, som afsones i fængsler og arrester eller med fodlænke, og tilsyn i forbindelse med betingede domme, herunder samfundstjeneste. Vi fører også tilsyn med prøveløsladte. Straf bliver gennemført med den nødvendige kontrol og sikkerhed, men også med støtte og motivation, så de dømte ikke falder tilbage til kriminalitet. Kriminalforsorgen består af et direktorat og fire områder og beskæftiger ca. 4300 medarbejdere. Lidt over halvdelen er fængselsbetjente.