Læge til introduktionsstilling i Samfundsmedicin søges til Landslægen på Færøerne (et-årig) – genopslag

Dette job er udløbet

Kunne du tænke dig at arbejde med samfundsmedicin og brænder du for patienternes sikkerhed, så er stillingen som introlæge hos Landslægen på Færøerne måske noget for dig.

Om Landslægen
Landslægen er en lille enhed under Styrelsen for Patientsikkerhed, som foruden introlægen omfatter Landslægen og to kontorassistenter. Hos Landslægen varetager vi tilsynet med sundhedspersoner og sundhedsvæsenets organisationer. Derudover yder vi sundhedsfaglig rådgivning til andre myndigheder i relation til bl.a. anmeldelsespligtige smitsomme sygdomme, beredskabsopgaver, miljøsager, retslægelige ligsyn og trafikmedicin. I øjeblikket har Landslægen en central rolle i håndteringen af Covid-19.

Din hverdag hos os
Dine arbejdsopgaver vil som udgangspunkt omfatte flere af enhedens arbejdsområder, herunder:

  • Sundhedsfaglig rådgivning og sagsbehandling af sager vedr. smitsomme sygdomme, trafikmedicin og sundhedsjuridiske problemstillinger
  • Tilsyn i lægepraksis, på sygehuse, misbrugsbehandlingssteder m.fl. når dette påbegyndes på Færøerne
  • Tilsyn med sundhedspersoner, herunder ved misbrug af alkohol eller lægemidler
  • Deltagelse i udviklings- og læringsinitiativer for sundhedsvæsenet
  • Retslægelige ligsyn
  • Rådgivning til læger, sygeplejersker og andre sundhedspersoner samt andre myndigheder, f.eks. om instrukser, vejledninger m.v.

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer
Du er læge med tilladelse til selvstændigt virke med lyst til at prøve det samfundsmedicinske speciale af i praksis.

Derudover lægger vi vægt på, at du har:

  • interesse for og gerne erfaring med et eller flere af enhedens arbejdsområder
  • interesse for og erfaring med organisatoriske lægelige opgaver
  • interesse for sundhedsjuridiske problemstillinger
  • lyst til at arbejde projektorienteret og tværfagligt
  • gode kommunikative evner
  • kørekort til bil og bil til rådighed

Uanset hvilken baggrund du kommer med, så er arbejdet formentlig nyt for dig. Vi sørger for god oplæring, herunder bred introduktion og intern uddannelse.

Vi tilbyder
Et meningsfuldt arbejde, hvor du kan bruge din lægefaglighed i et bredere samfundsmæssigt perspektiv. Et udfordrende arbejde, hvor du vil lære at agere som en myndighed og navigere i feltet af andre myndigheder. Et lærerigt arbejde, hvor du vil kunne tilegne dig organisatoriske kompetencer af relevans i enhver sammenhæng.

Du vil blive en del af et aktivt tværfagligt miljø, hvor du i tæt samarbejde med dygtige og engagerede kolleger fra mange faggrupper får mulighed for at afprøve dit potentiale for det samfundsmedicinske speciale.

Om ansættelsen
Stillingen er en 1-årig introduktionsstilling til specialet samfundsmedicin, stillingsnummer 130B080-91-i-01. Stillingen ønskes besat per 1. april 2021 eller snarest derefter.

Du bliver ansat efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Yngre Læger.

Kontakt os gerne 
Få mere at vide om stillingen ved at ringe til landslæge Lars Fodgaard Møller på +45 93518700 eller på mail til lafm@stps.dk.

Er du interesseret?
Klik på “søg stillingen” og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 6 og 7. Du kan læse mere om os på www.stps.dk.

Generelt om styrelsen
I Styrelsen for Patientsikkerhed arbejder vi for, at det er trygt at være patient. Vores ambition er at skabe værdi i udviklingen af et sikkert og lærende sundhedsvæsen. Styrelsen for Patientsikkerhed fører det overordnede tilsyn med sundhedsforholdene og den sundhedsfaglige virksomhed på sundhedsområdet. Styrelsen bistår desuden sundheds- og ældreministeren med den centrale forvaltning af forhold vedrørende patienters sikkerhed og forhold vedrørende læring i sundhedsvæsenet.

Vi fører tilsyn med behandlingssteder og sundhedspersoner, og vi autoriserer sundhedspersoner. Vi administrerer desuden rapporteringssystemet om utilsigtede hændelser i sundhedsvæsenet, ligesom vi administrerer EU-reglerne om sygesikring ved behandling i udlandet.

På det grundlag bidrager vi til, at sundhedsvæsenet lærer af fejl og forebygger gentagelser.

Vi er mere end 500 medarbejdere og har tilknyttet sagkyndige konsulenter. Styrelsen dækker hele landet og har enheder i København, Kolding, Randers og på Færøerne.

Styrelsen for Patientsikkerhed har røgfri arbejdstid.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen – uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.