Forskningsansvarlig overlæge

Dette job er udløbet

Hospitalsenheden Vest består af Regionshospitalerne i Tarm, Lemvig, Ringkøbing, Holstebro og Herning. Funktionerne i Hospitalsenheden Vest samles i 2020 i DNV Gødstrup, som foruden at være akutsygehus for borgerne i den vestlige del af Region Midtjylland også skal markere sig som et attraktivt behandlingssted for regionens borgere (”Patienternes Sygehus”), baseret på høj, evidensbaseret faglig standard, udvikling, forskning og undervisning. Forskningsoverlægen vil have mulighed for at præge planlægningen og udviklingen i DNV Gødstrup

HEV dækker et optageområde på ca. 300.000 borgere. I dag består medicinsk afdeling i HEV af specialerne nefrologi, hæmatologi, lungemedicin, reumatologi og geriatri ved Regionshospitalet Holstebro og specialerne gastroenterologi-hepatologi, infektionsmedicin, endokrinologi, og geriatri placeret ved Regionshospitalet i Herning, der også huser den akutte modtageafdeling. Kardiologisk afdeling er fra 1. januar 2017 en selvstændig afdeling, placeret ved Regionshospitalet i Herning med tæt samarbejde med medicinsk afdeling på matriklen. Samlet er der pr. år ca. 17.000 indlæggelser på de medicinske afdelinger og ca. 100.000 ambulante besøg, med nogenlunde ligelig fordeling mellem de to matrikler.

Ved Regionshospitalet Herning råder medicinsk afdeling over 32 senge, medens kardiologisk afdeling har 36 senge. I akutafdelingen beslaglægger medicin afdeling i gennemsnit 10 senge. Det gastroenterologisk-hepatologiske speciale råder over ca. 10 senge, ambulatorium og endoskopi Afdelingen har stort velfungerende dagafsnit og en diagnostisk enhed, som betjenes af de nogle af de gastroenterologiske-hepatologiske speciallæger. Vi tilstræber at patienterne i vides mulig omfang behandles i vores dagafsnit og ambulatorium. Aktiviteten i specialet er ca. 1000 indlæggelser, ca. 6500 ambulante besøg og ca. 1500 dagpatienter. Endoskopi varetages sammen med kirurgerne i et fælles endoskopiafsnit, hvor den medicinske gastroenterologi-hepatologi står for ca. 2200 gastroskopier, 750 koloskopier, 200 sigmoideoskopi og ca. 100 ERCP’er.

Den samlede lægestab ved medicinsk afdeling, Regionshospitalet Herning er 12 overlæger, 3 afdelingslæger, 9 HU læger i de forskellige specialer, 3 introlæger i intern medicin og 5 AP læger. Det gastroenterologisk-hepatologiske specialeteam består af 5 overlæger og 2 HU læger. Forskningsoverlægen forventes at indgå i dette specialeteam med fokus på forskning og udvikling. Disse funktioner forventes at fremme rekrutteringen og uddannelsen af yngre læger i specialet. Afdelingen har et godt, lærende uddannelsesmiljø med dyb indsigt i de enkelte specialer og med en
meget bred vifte af intern medicinske uddannelsestilbud.
Overlægens kliniske opgaver består i, sammen med afdelingens øvrige speciallæger, at varetage udredning og behandling af ambulante og stationære patienter med gastroenterologiske og hepatologiske problemstillinger i specialeambulatorium, eventuelt efter aftale og eget ønske suppleret med stuegang på specialeafsnit eller endoskopi.

Forskningsfunktionen forventes tilrettelagt i tæt samarbejde med Center for Forsking og Uddannelse ”NIDO”, som er etableret  med henblik på at fremme den fremtidige forskningsprofil i DNV Gødstrup. Der vil også være mulighed for at etablere samarbejde med lærestolsprofessoratet i hepatologi og gastroenterologi ved Århus Universitets Hospital. Overlægen kan fra starten disponere over 40 % af arbejdstiden sv.t. 2 dage per uge til forskning og sikres autonomi i tilrettelæggelsen af forsknings- og udviklingsarbejdet. Praktiske og logiske forhold aftales ved ansættelsen. Overlægen forventes under ansættelsen aktivt at søge fondsmidler til fremadrettet finansiering af en del af funktionen.

Udover selvstændig forskning inden for hepatologi og gastroenterologi omfatter overlægens funktioner

  • initiering og vejledning ved PhD projekter
  • etablering af netværk med andre forskningsmiljøer, f.eks. ved AUH

Derudover forventes overlægen i samarbejde med de øvrige uddannelses- og kvalitetsansvarlige læger at

  • etablere forskningsmiljø ved medicinsk afdeling HEV,
  • introducere yngre læger til
    • evidensbaseret tankegang,
    • selvstændig kildesøgning og – kritik
    • klinisk forskning

Ledelse
Medicinsk og kardiologisk afdeling har selvstændige afdelingsledelser, hver bestående af ledende overlæge og ledende oversygeplejerske. Der er et tæt, integreret samarbejde mellem medicinsk afdeling og kardiologisk afdeling. Afdelingsledelsen for medicinsk afdeling er fælles for HEV’s matrikler.

Stillingskategori
Overenskomstansættelse ved medicinsk afdeling i Herning. Forskningsfunktionerne planlægges med mulighed for at varetage en del af disse ved afdeling V, AUH
De forskningsmæssige resultater vil blive evalueret efter 5 år

Ledelsesreference
Overlægen refererer til afdelingsledelsen ved medicinsk afdeling HEV.  Forskningsmæssigt samarbejder overlægen med Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet via den forskningskoordinerende ledende overlæge ved HEV.

Lønforhold
Løn i henhold til overenskomsten med mulighed for at forhandle individuelt tillæg

Vagtforpligtigelse
Stillingen er vagtfri

Undervisning og uddannelse.
Det forventes, at overlægen deltager i afdelingens undervisningsaktiviteter med mulighed for at varetage den kliniske lektorfunktion i gastroenterologi-hepatologi ved inflammationskurset for 7. semester studerende

Stillingens forudsætninger.
Set i relation til de 7 lægeroller, vil der blive lagt vægt på følgende:
Medicinsk ekspert. Speciallæge i Intern Medicin: Gastroenterologi og Hepatologi. Overlægen skal være villig til løbende at udvikle sin faglige profil.
Leder/administrator. Der forventes ikke formaliseret ledelsesuddannelse, men praktisk erfaring fra f.eks. tværfaglige teams eller forskningsgrupper.
Akademiker. Det forventes, at overlægen har erfaring med forskningsvejledning og initiering af  forskningsprojekter med deltagelse af yngre læger og fastholder en betydende videnskabelig produktion.
Kommunikator. Det forventes, at ansøgeren har formidlings- og undervisningserfaring.
Sundhedsfremmer. Kendskab og erfaring i gastroenterologiens og hepatologiens specielle livsstilsrelationer
Samarbejde. Gode samarbejdsevner er et ”must”, idet afdelingen har en tradition for godt samarbejde med vægt på det tværfaglige
Professionel. Overlægen forventes at præstere høj kvalitet i behandlingen med integritet, ærlighed og medfølelse, udvise passende personlig og mellem­menneskelig professionel adfærd og praktisere faget i overens­stem­melse med lægeloven og lægeløftet.

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås hos klinikleder Niels Thorsgaard, tlf 21276798

Du kan søge jobbet online ved at klikke på ”Ansøg her!”. Vedhæft din ansøgning og dit CV.

Ansøgningsfrist: Onsdag den 7. december 2016.

Stillings- og funktionsbeskrivelse