Ugen på tværs Lægernes protestskrivelser har en perfekt timing lige før regionsvalget og vil blive en reference i valgkampen.

Det langstrakte oprør mod kravet om at effektivisere sundhedsvæsenet med to pct. om året anføres ikke længere kun af djøffere og ‘de varme hænder’. I de senere år har lægerne pippet højere og højere, og hen over weekenden kulminerede det med protestskrivelser fra ledende læger på bl.a. Rigshospitalet, bakket op af kolleger fra resten af landet.

Nogle mener, at oprøret fra de københavnske læger nærmest er blevet kvalt i opbakning og er blevet løftet op på et nationalt plan, hvorved det ingen effekt har. Intet kan være mere forkert. Protestskrivelsen har en perfekt timing lige før regionsvalget og vil blive en reference i valgkampen. Skrivelsen er utrolig præcis i sin angivelse af problemerne og kan udstille Sophie Hæstorp Andersen som en formand, der ikke har været opgaven voksen. Opbakningen landet over styrker kun billedet af, at regionspolitikerne skal vågne op til dåd for at holde styrkeforholdet til Christiansborg.

Og apropos nedskæringer, så har Region Hovedstaden bebudet afskedigelser af 110-120 personer. Det har som vanligt udløst et ramaskrig og følsomme reportager, hvor hændervridende sundhedspersoner endnu en gang understreger, at det vil ramme de svage. Ærlig talt — afskedigelser af 120 ud af 38.000 ansatte er knap nok afskedigelser, og historien kunne være demonteret ved at love, at man nok skal finde andre jobs i ledige stillinger.

Til gengæld er det muntert, vel nærmest tragikomisk, at se regionsdirektør Hjalte Aaberg blive ristet i sit eget spin i Politiken, hvor han er nødt til at holde fast i den meget utroværdige ‘gevinstrealisering’ på 102 mio. kr. som følge af Sundhedsplatformen.

På Nørrebro i København sidder en læge, som heroisk i årevis har bokset med kommunen om patienter, som ikke kan få tildelt førtidspension, men i stedet skal gennem ørkes- og udsigtsløs sagsbehandling. Nu råder Anders Beich i stedet sine patienter til at forlade Københavns rigide, smålige og umenneskelige system og søge asyl i andre kommuner. De to patienter, han har formået at flytte, har begge opnået pension i deres nye kommune.

Godt for dem, en falliterklæring for København.

Skriv kommentar