Tør, tør ikke Det kræver mandsmod at sætte sig igennem over for de etablerede specialer, som frygter at miste terræn til et nyt speciale.

Onsdagens glade historie var, at regionerne går ind for et speciale i akutmedicin. Meldingen vakte opsigt, bl.a. i Holbæk, hvor en gruppe begejstrede akutlæger lod sig fotografere med tommelfingrene i vejret — en herlig afveksling på det ellers så politisk korrekte, røvkedelige Twitter.

Nu er der så én væsentlig aktør, som har meldt klart ud i denne sag, og det bør være et vink med en vognstang til Søren Brostrøm i Sundhedsstyrelsen.

Om et øjeblik skal han videresende en akutudvalgsrapport med en anbefaling fra sig selv, og denne anbefaling er en af de vigtigste i Brostrøms korte karriere som styrelseschef.

Vender han tommelfingeren op for etableringen af et akutmedicinsk speciale, er det en kæmpe anerkendelse til alle de læger, som har investeret tid og karriere i det akutte område, og til de hospitaler, som har valgt at gøre akutmodtagelsen til motorvej ind på afdelingerne.

Et nej fra Søren Brostrøm vil reelt være en melding om, at området ikke er vigtigt, at opgaven fortsat skal løses af yngste mand, og at arbejdet med akut syge, ældre patienter stadig er en lavstatusopgave. Det kræver mandsmod at sætte sig igennem over for de etablerede specialer, som frygter at miste terræn til et nyt speciale.

Besidder du det mod, Søren?

Skriv kommentar