To konsortier dyster om at bygge nyt sygehus i Aalborg

To konsortier dyster om at bygge nyt sygehus i Aalborg Regionsrådet i Nordjylland har udpeget to vinderforslag, der nu går videre i konkurrencen om at tegne og bygge Aalborgs kommende universitetshospital.

Det bliver et valg mellem de to konsortier Indigo og CuraVita, når regionspolitikerne i Nordjylland skal beslutte, hvem der skal tegne regionens kommende universitetshospital i Aalborg.

De to konsortier går nu videre til egentlige forhandlinger med regionen, hvor indhold og økonomi i projekterne forhandles på plads, inden et endeligt vinderforslag bliver udpeget til sommer.

I alt seks konsortier havde præsenteret forslag til et nyt hospitalsbyggeri, der efter planen bliver sat i gang i 2013 og skal stå færdigt i 2020.

»Det har været rigtig spændende at arbejde med de seks forslag, og konkurrencedeltagerne har ydet en stor indsats for at leve op til de mange krav, der er til et nyt hospital. Nu skal de to vinderprojekter rettes til, og økonomien skal forhandles på plads. Når disse forhandlinger er afsluttet, kan vi udpege ét vinderprojekt,« siger regionsrådsformand Ulla Astman i en pressemeddelelse.

De to vinderforslag er valgt efter en vurdering af blandt andet fysiske rammer, arkitektur og økonomi.

Konsortierne har ud over forslag til det 134.500 kvm store hospitalsbyggeri i Aalborg Øst også udarbejdet forslag til en hovedstrukturplan med blandt andet forslag til placering af andre sygehusfunktioner som psykiatri, depot, sygehusapotek mv.

Derudover har konsortierne også afleveret forslag til et universitetsbyggeri til Aalborg Universitets Sundhedsvidenskabelige Fakultet, som kan sammenbygges med hospitalet.