Sygehusledelse genovervejer Facebookforbud

Sygehusledelse genovervejer Facebookforbud Det sociale netværkssite Facebook er fortsat lukket land for ansatte i Hospitalsenhed Vest. Ledelsens virusfrygt er afblæst, men samarbejdsudvalget er uenige om at genåbne for adgangen.

Da hospitalsansatte i Herning, Holstebro, Ringkøbing og Lemvig i marts fik lukket for deres adgang til websiden Facebook, skete det, ifølge ledelsen, med frygt for virus- og hackerangreb.

Adgangsbegrænsningen skete imidlertid blot nogle uger efter, at Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg havde gjort det samme med henvisning til medarbejdernes misbrug i arbejdstiden af den sociale netværksside, der bruges af op mod to millioner danskere.

Forstyrrelser på jobbet
Nu melder Hospitalsenhed Vest, at deres hovedsamarbejdsudvalg siden har drøftet, hvad adgangen til sociale it-netværk, som f.eks. Facebook, giver af forstyrrelser på arbejdspladsen. Dog endnu uden at komme til enighed.

»På den ene side er der flere som tilkendegiver, at Facebook er en tidsrøver samtidig med, at Facebook er et socialt netværk uden relevans for vores arbejde. På den anden side ønsker vi fortsat at stå på værdibaseret ledelse og har tillid til, at den lokale ledelse og medarbejdernes grad af selvledelse selv kan disponere, hvad der er ret og rimeligt inden for de afstukne rammer. Det gælder også med brugen af Facebook,« skriver hospitalsledelsen i deres nyhedsbrev.

Frygten for et sikkerhedsbrist via Facebook drev over for 14 dage siden, siger Cheflæge Per Østergaard Jensen, Hospitalsenhed Vest. Alligevel gør samarbejdsudvalgets interne uenighed om en genåbning af den populære sociale netværksside, at medarbejderne stadig ikke har adgang.

Nu er der lukket
Dagens Medicin: Hvorfor giver I ikke medarbejderne adgang, så længe et forbud kun bliver overvejet og der ingen tekniske farer er?

»Fordi der er lukket nu. Nu tager vi det den vej. Nu er der lukket i øjeblikket, og så tager vi diskussionen op i stedet for først at lukke, så lukke op og så lukke for det igen,« siger Per Østergaard Jensen, der ikke ønsker at vurdere sværhedsgraden af selve indgrebet.

Cheflægen har ikke noget bud på, hvornår der kan ligge en afklaring for de hospitalsansatte, der ønsker at bruge Facebook på arbejdspladsen.

»Det kan jeg ikke svare dig på før vi har haft den drøftelse. Men der er ikke noget teknisk til hindrer,« siger Per Østergaard Jensen.

Patienter og ansatte på hospitalerne i Hospitalsenhed Vest har trods adgangsbegrænsning fortsat mulighed for at klikke sig ind på Facebook på deres medbragte computere via det offentlige netværk.

Skriv kommentar