Syddanmark henter ny psykiatridirektør i midtjysk kommune

Syddanmark henter ny psykiatridirektør i midtjysk kommune Jacob Stengaard Madsen tiltræder som direktør for psykiatri- og socialområdet pr. 1. april

Fem måneder skulle det tage den syddanske region at finde en ny psykiatridirektør. Valget faldt på Jacob Stengaard Madsen, der officielt tiltræder posten 1. april 2012.

Det besluttede det syddanske regionsråd i går aftes.

Jacob Stengaard Madsen, der er 40 år, kommer fra en stilling som social- og sundhedsdirektør i Favrskov Kommune, og det er en af hans styrker, mener regionsrådsformand Carl Holst (V).

»Med sin store erfaring fra det kommunale område tror jeg på, at Jacob Stengaard Madsen er den rette mand til at være med til at anvise nye veje og fortsat sætte en strategisk dagsorden for de to områder og regionen,« siger Carl Holst i en pressemeddelelse.

Store arbejdsopgaver i vente
Som ny direktør får Jacob Stengaard Madsen det overordnede ansvar for psykiatrien og det sociale område i Region Syddanmark, der har et samlet budget på 2,2 mia. kr.

Han får cirka 5.000 ansatte under sig, og han kan se frem til en række store opgaver på området i de kommende år.

Behandlingspsykiatrien i regionen står over for en strukturændring, og i løbet af de næste fem år bliver der ombygget og bygget nyt for mere end én mia. kr. Samtidig er der øget fokus på det specialiserede sociale område, hvor samarbejdet med kommunerne bliver noget af det, der skal vægtes højt. Og også samspillet mellem somatikken og psykiatrien vil stå højt på den nye direktørs opgaveliste.

Fundet i bunke to
Siden det i oktober sidste år blev kendt, at tidligere kvinde på posten, Agnete Philipsen, ønskede at fratræde sin stilling for at gå på pension, har regionen ledt efter en egnet efterfølger.

I første omgang kvalificerede ingen i ansøgerfeltet sig til posten, og man indledte derfor en runde nummer to, der resulterede i 21 ansøgninger – heriblandt Jacob Stenaard Madsens.

Regionsdirektør Mikkel Hemmingsen har tidligere givet udtryk for, at han var meget begejstret for anden ansøgningsrunde.

»Det var et helt andet felt, vi havde i runde to. Der var i hvert fald ti kvalificerede og fem meget kvalificerede ansøgere i blandt,« sagde Mikkel Hemmingsen, mens navnet på den nye direktør stadig var hemmeligt.

Konstitueret direktør for området, Torben Kyed Larsen, vender med Jacob Stengaard Madsens ansættelse tilbage til sin gamle post som anlægschef i psykiatrien. Torben Kyed Larsen har ikke søgt stillingen som fast direktør.