Sundhedsvæsenets dygtigste: Inge Marie Svane er den nye pige i klassen

Sundhedsvæsenets dygtigste: Inge Marie Svane er den nye pige i klassen Professor, overlæge og leder for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital, Inge Marie Svane, er som helt ny på bruttomagtlisten strøget ind på top ti over de fagligt dygtigste sundhedsaktører i landet.

Inge Marie Svane, professor, overlæge og leder af Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital, er en af sundhedsvæsenets allerdygtigste.

Det mener af Dagens Medicins 14 mand store magtpanel, som for første gange har vurderet Inge Marie Svane på de fem parametre, som den årlige kåring af de 100 mest magtfulde personer i det danske sundhedsvæsen er baseret på. Magtlisten offentliggøres i Dagens Medicin på fredag og på Folkemødet på Bornholm.

Specielt det parameter, som hedder ’faglig dygtighed’ scorer Inge Marie Svane altså tårnhøjt på. Med ’faglig dygtighed’ menes, at personen er fagligt dygtig indenfor netop hans eller hendes fag – det være sig lægevidenskab, polltik eller andet.

Inge Marie Svane lander samlet på 134. pladsen og dermed udenfor Magtlisten, men hun er altså strøget ind på top ti over de fagligt stærkeste sundhedsaktører i landet. Hendes store faglighed var bl.a. også årsagen til, at hun tilbage i februar 2017 modtog Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2017. Hun fik prisen for sit arbejde med at indføre immunterapi i behandlingen af danske kræftpatienter og for at være en enestående læge for sine patienter.

At Bent Hansen atter ligger i toppen af listen over de dygtigste sundhedsaktører 2017 kommer nok ikke som den store overraskelse.

Det samme kan siges om Liselotte Højgaard, der som klinikchef på Rigshospitalet og formand for Danmarks Grundforskningsfond, er at finde på plads nummer to. Dagens Medicins magtpanel har i årevis givet hende topkarakterer for sin enestående karriere, der tæller et kæmpe cv, og hvori hun bl.a. har publiceret hundredevis af peer review artikler i overvejende internationale tidsskrifter, samt talrige artikler og bogkapitler.

At Sophie Løhde optræder har indtaget ottendepladsen på top 10 over fagligt dygtige er bemærkelsesværdigt set i lyset af, at det efterhånden er længe siden, at hun stoppede som sundhedsminister til fordel for rollen som innovationsminister. I artiklen ‘Magtkongens egne bud på de mest magtfulde’ i Dagens Medicins magtnummer 2017, der udkommer på fredag, udtaler regionsformand Bent Hansen, at han for et halvt år siden havde regnet med, at Sophie Løhde ville være den krumtap, som Sundhedsvæsenet ville komme til at dreje sig om de kommende år – en formodning, han dog nu trækker i sig igen i og med, at hun nu har forladt sundhedsområdet. Helt forladt sundhedssektoren har Løhde dog næppe, når hun i sin nuværende rolle fortsat kan bære en ottendeplads over sundhedsvæsenets fagligt dygtigste.

Personer med størst faglig dygtighed

Faglig dygtighedSamlet placeringPerson
11Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner og regionsrådsformand for Region Midtjylland
233Liselotte Højgaard, klinikchef på Rigshospitalet, formand for Grundforskningsfondet og for sammenslutningen af sundhedsvid. forskningsråd i Europa
35Leif Vestergaard Pedersen, adm. direktør for Kræftens Bekæmpelse
44Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen
548Morten Grønbæk, direktør for Statens Institut for Folkesundhed
641Frede Olesen, professor, Aarhus Universitet
72Lars Løkke Rasmussen (V), statsminister og formand for Venstre
86Sophie Løhde (V), minister for offentlig innovation
9134Inge-Marie Svane, professor, overlæge og leder af Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital
1012Erik Jylling, sundhedspolitisk direktør i Danske Regioner
1033Jakob Kjellberg, professor, programleder, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (KORA)

Kommentarer

Skriv kommentar