Sundhedsplatform kan betyde milliontab for hospitalerne Lægerne bruger så meget tid på Sundhedsplatformen, at de ikke kan nå at behandle det antal patienter, der er aftalt med regeringen. Det kan betyde mistede indtægter på til 430 mio. kr. i 2017.

Hospitalerne i Region Hovedstaden behandler færre patienter end planlagt, og det betyder, at hovedstadsregionen som den første nogensinde risikerer at gå glip af flere hundrede millioner kroner i tilskud fra staten.

Det skriver Politiken.

Den lavere aktivitet skal blandt andet tilskrives overgangen til Sundhedsplatformen, hvor mange læger nu bruger så meget tid på det nye it-system, at de ikke kan behandle samme antal patienter som tidligere. 

»Det er rigtig ærgerligt. Det var forventeligt, at vi ville gå ned i aktivitet, men ikke i det omfang. Problemerne har vist sig større, end vi troede«, siger regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) til avisen.

Ifølge Politiken står Region Hovedstaden således til mistede indtægter på grund af færre behandlinger i 2016 på cirka 100 mio. kr., og det tal kan vokse i 2017, når resten af regionens hospitaler bliver koblet på Sundhedsplatformen. Forskellige scenarier viser en risiko for op mod 430 mio. kr. i mistede indtægter i 2017, da der blandt andet er risiko for, at regionen ikke kan leve op til aftalen med regeringen om at levere to pct. flere behandlinger.

Skriv kommentar