Sund mad mindsker risikoen for bugspytkirtelkræft Risikoen for at få bugspytkirtelkræft er 15 pct. lavere, hvis man følger kostråd.

Folk, der spiser massevis af grøntsager, fuldkorn, fedtfattige mælkeprodukter, fisk og skaldyr, har mindre risiko for at få bugspytkirtelkræft. Det viser et nyt amerikansk studie, der netop er offentliggjort i Journal of the National Cancer Institute. Flere end 500.000 amerikanske mænd og kvinder har deltaget i undersøgelsen, der kiggede på, i hvor høj grad deltagerne fulgte de officielle amerikanske kostråd.  Konklusionen var tydelig: Blandt dem, der fulgte kostrådene tættest, var risikoen for at få bugspytkirtelkræft 15 pct. lavere end hos...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement