De bedste til anæstesi Derfor vinder Aarhus.

Anæstesiologerne fra de to afdelinger på det tidligere Skejby og det tidligere Århus Sygehus, der nu er samlet under Aarhus Universitetshospital, kan kalde sig Danmarks bedste inden for anæstesiologi i 2012.

Anæstesien har ikke kvalitetsdata og tal på patienttilfredshed, så det er udelukkende afstemningen blandt 2.411 af Dagens Medicins læsere, der ligger bag kåringen. 

Afstemningen endte med 669 stemmer til Aarhus Universitetshospital, Rigshospitalet fik 560 stemmer, mens Aalborg og Odense kom et stykke efter med hhv. 315 og 314 stemmer.

Det er også læserne, der står bag kåringen af Vejle som bedste regionssygehus til anæstesi. 154 stemte på Vejle, Hjørring fik 127 stemmer og Hvidovre 102 stemmer. 

Anæstesiologisk-intensiv afdeling på Aarhus Universitetshospital er landets bedste, højt specialiserede afdeling til at tage sig af både anæstesi og intensiv behandling. 

Anæstesiologisk-intensiv afdeling i Aarhus er en klinisk serviceafdeling, der leverer mange forskelligartede ydelser. Afdelingen har omkring 350 medarbejdere, herunder læger og sygeplejersker, anæstesisygeplejersker, intensivsygeplejersker, operationssygeplejersker, sosu-personaler, sekretærer, og dertil en tværgående stabsfunktion.

Afdelingens anæstesiafsnit leverer anæstesiologiske ydelser, primært ved urinvejskirurgiske, hjerte- lunge-karkirurgiske og gynækologisk-obstetriske operationer, ved scanninger og postoperativ smertebehandling i afdelingens opvågningsafsnit.

Overlæge Lars Folkersen er en del af det store team af anæstesilæger, som er tilknyttet Aarhus Universitetshospitals hjerte-lunge-karkirurgisk afdeling T. 18 speciallæger i anæstesiologi på fuld tid og en række deltidsansatte speciallæger har udelukkende til opgave at tage sig af patienter fra afdeling T.

»Vi er tættere på forløbet end ved anden form for kirurgi. Mange af patienterne skal gennem store og svære operationer. Derfor taler vi med patienten tidligt i forløbet og er med til at planlægge eventuelle supplerende undersøgelser, som skal laves inden operationen. Vores patienter er mere monitorerede end ved normal anæstesi og har ofte katetre i hjertet, et ultralydsapparat i spiserøret og er under EEG-overvågning.

Det betyder også, at vi generelt er i tættere dialog med kirurgen under operationen. Til gengæld kan kirurgen så koncentrere sig 100 pct. om operationen og skal ikke tænke på vejrtrækning, puls osv.,« siger Lars Folkersen. team

Skriv kommentar