Social aktivitet gavner mental sundhed hos ældre Især sociale aktiviteter kan få ældre til at trives bedre, viser nyt litteraturstudie.

Hver ottende ældre over 74 år har dårlig mental sundhed, men nu viser et nyt litteraturstudie, at især sociale aktiviteter kan få ældre til at trives bedre.

Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Studiet er udarbejdet af Aarhus Universitet for Sundhedstyrelsen og viser blandt andet, at der skal være et klart fokus på det sociale element i aktiviteter til ældre, hvis deres trivsel skal forbedres.

»Vi kan se, at det er vigtigt, at man fokuserer på det sociale i aktiviteterne. Men det er også vigtigt, at indsatserne ikke bliver for ensartede, og at de ældre selv er motiverede og har lyst til at deltage,« udtaler Mille Pedersen, der er fuldmægtig i Sundhedsstyrelsen.

Der har været tre formål med studiet:

  • At præsentere en gennemgang af den videnskabelige litteratur, der har fokus på indsatser, der fremmer ældre menneskers mentale sundhed
  • at identificere fællestræk på tværs af de indsatser, som har størst effekt på ældre menneskers mentale sundhed
  • at bidrage med konkret viden til kommuner og andre aktører, der skal udvikle indsatser, som fremmer ældre menneskers mentale sundhed

Skriv kommentar