Skal brevduen genansættes? Af og til har vi brug for en journal fra et sygehus, hvortil vi ikke selv har henvist patienten. Det har fungeret fint — indtil Sundhedsplatformen gjorde sit indtog.

I vores gynækologpraksis får vi som regel udskrivningsbreve sendt elektronisk via EDI-fact — og det fungerer fint.

Af og til har vi brug for en journal fra et sygehus, hvortil vi ikke selv har henvist patienten. Også det har fungeret fint — indtil Sundhedsplatformen gjorde sit indtog.

Den seneste halvanden måned har vi fire-fem gange ringet til henholdsvis Rigshospitalet og Herlev Hospital og bedt om journal på en patient — som regel medens patienten sidder hos os. Hver gang får vi først at vide, at vi skal have patientens accept. Vi skynder os at printe og faxe accepten.

Dernæst siger man: »Den journal ligger i det gamle system, og det kan man ikke sende elektronisk fra.«

Herefter printer afdelingen journalen ud og faxer den til os. Vi skal derefter bruge tid på enten at lave et resumé og skrive ind i vores egen journal eller scanne den fremsendte journal ind — somme tider op til flere sider.

Det nyeste er en besked fra Region Hovedstaden, som kom forleden:

»Region Hovedstaden har besluttet, at det ikke længere er tilladt at sende fax, der indeholder patientinformation.«

Det fremgår ikke af regionens ordre, hvordan vi skal få fat i en journal på en patient, som allerede sidder i konsultationen, specielt ikke da et brev med PostNord nemt tager ni dage. Bruge en brevdue måske?

Kommentarer

Skriv kommentar